Ekskluzivni video s treninga bh. reprezentacije

U punoj formi: Pogledajte šta su naši Zmajevi spremili protivnicima u Kataru!

Sport14.01.15, 17:31h

U punoj formi: Pogledajte šta su naši Zmajevi spremili protivnicima u Kataru!
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupit će na svjetskom prvenstvu u Kataru koje će biti održano od 15. janaura do 1. februara. Najboljim bh. rukometašima je to historijski plasman na završnicu SP-a.

 


Naša reprezentacija je spremna za utakmice, a ono što pokazuju na treninzima govori da naši Zmajevi obećavaju dobar nastup.


Izabranici selektora BiH Dragana Markovića već su postigli veliki uspjeh samim plasmanom na smotru najboljih rukometnih timova svijeta. BiH će u Kataru pokušati napraviti korak više i plasirati se u osminu finala takmičenja i ostvariti jedan od najvećih sportskih uspjeha u historiji bh. sporta.


Rukometaši BiH obavili su drugi dio priprema u Kataru gdje su odigrali i tri kontrolna susreta. Ostvarili su poraz i remi protiv Portugala, a remizirali su i s domaćinom prvenstva Katarom.


BiH će u Kataru nastupiti u grupi B, u kojoj se nalaze još selekcije Hrvatske, Makedonije, Austrije, Tunisa i Irana.


Prvi susret grupe B reprezentacija BiH će igrati u petak, 16. januara protiv Irana (13.00), a dan kasnije će odmjeriti snage s Austrijom (19.00).


Utakmicu 3. kola BiH će igrati u ponedjeljak, 19. januara protiv Makedonije (17.00), dok u srijedu, 21. januara slijedi susret protiv Tunisa. Posljednji meč grupne faze bh. rukometaši će igrati u petak, 23. januara protiv Hrvatske (17.00).


Osminu finala će izboriti po četiri najbolje reprezentacije iz svake grupe, dok će petoplasirane i šestoplasirane ekipe nastupiti u takozvanom ''predsjedničkom kupu''.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook