Muke po donjem vešu

Muškarci, oprez! Ako ne želite postati neplodni, imati gljivice ili osip, obratite pažnju na gaće koje nosite!

Lifestyle14.01.15, 11:29h

Muškarci, oprez! Ako ne želite postati neplodni, imati gljivice ili osip, obratite pažnju na  gaće koje nosite!
Nakon dugotrajnog istraživanja, naučnici su zaključili da nije bitan samo oblik donjeg veša već i materijal od kojeg je napravljen



Zbog toga se preporučuje nošenje širokih bokserica, koje dopuštaju mošnjama potreban manevarski prostor kako bi se prilagođavale toplini i grijale ili hladile testise po potrebi. 



Uzak donji veš ne samo da može biti neudoban nego može i štetiti proizvodnji spermija jer sva istraživanja ukazuju na to da oni koji nose širi donji veš (ili ga ne nose uopće) dosljedno imaju veći broj zdravih i manji broj nezdravih spermija. 



Osim na plodnost, donji veš može i na druge načine utjecati na zdravlje muškarca pa se tako savjetuje nošenje pamuka koji je idealan za gaće jer je prozračan i upija.

 

Materijali poput svile i sintetike nemaju jednako dobre karakteristike pa u području prepona stvaraju klimu pogodnu za razvoj gljivičnih infekcija, osipa i sličnih tegoba. 


No, kod nekih muškaraca javlja se i povremena bol u testisima, bilo kao posljedica bolesti, vazektomije ili nekih drugih faktora.

 

Njima se savjetuje privremeno nošenje pripijenog veša, koji bi trebao smanjiti ili potpuno odstraniti bolove.. 



Ako ste do sada nosili isključivo uzak donji veš i bojite se za svoju plodnost, imajte na umu da je istraživanje na životinjama pokazalo da promjena tkanine i kroja može 'ozdraviti' vaše spermije.

 

(magazin.net.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook