Nije ono što mislite

Ovo je prava istina o ženskoj ejakulaciji

DEPO PLUS13.01.15, 20:51h

Ovo je prava istina o ženskoj ejakulaciji
Postoji znatna razlika između ženske ejakulacije i squirtanja, a evo i koja

 

Posljednja studija objavljena u magazinu 'Journal of Sexual Medicine' obznanila je svijetu kako ženska ejakulacija doista postoji, ali ona nije ono što najvjerovatnije mislite da je. Mnogi koji uopće vjeruju u žensku ejakulaciju smatraju kako je ona samo drugo ime za squirtanje, no ova je studija pokazala kako je to potpuno pogrešno.

 

Postoji znatna razlika između ženske ejakulacije i squirtanja. Ženska ejakulacija podrazumijeva lučenje manje količine tekućine iz ženske prostate, ukoliko je žena ima (jer se čini kako je ipak nemaju sve žene), dok squirtanje, s druge strane, podrazumijeva lučenje znatno veće količine tekućine koja dolazi iz mjehura. Dakle, squirtanje je poprilično slično mokrenju iako se i od njega razlikuje. A da squirtanje dolazi iz mjehura također je dokazano u ovoj studiji kada je pregledom ultrazvukom primijećeno kako je pun mjehur prazan nakon squirtanja.

 

Što se tiče broja žena koje su sposobne doživjeti bilo žensku ejakulaciju, bilo squirtanje, iako se ne zna tačan broj niti postotak, naučnici vjeruju kako je između 10 i 54 posto žena sposobno za jedno i/ili drugo.

 

(Cosmopolitan.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook