FOTO/ VELIKA ANKETA DEPO PORTALA

Deset Apolona: Izaberite najseksipilnijeg Bosanca i Hercegovca u 2014. godini

Zabava05.01.15, 15:42h

Deset Apolona: Izaberite najseksipilnijeg Bosanca i Hercegovca u 2014. godini
Nakon izbora najseksiplinije bh. žene u 2014., a u svrhu spolne ravnopravnosti, DEPO Portal svojim čitaocima nudi novu anketu - izbor najseksipilnijeg bh. muškarca u protekloj godini... Ovo je naša lista, a glasati možete do ponedjeljka, 12. januara, u donjem desnom uglu naše naslovne stranice

 

Asmir Begović

 

asmir begovic

 

Ubjedljivo najseksi Zmaj, visok laskavih 196 cm, rođen je 1987. godine u Trebinju. Ovaj 27-godišnjak golman Stoke Cityja i reprezentacije BiH iz svoje zemlje je s porodicom izbjegao u Kirchhausen u blizini Stuttgarta u Njemačkoj, da bi zatim svi zajedno preselili u Kanadu.


Begović je branio za Kanadu na U-20 Svjetskom prvenstvu 2007. godine, nakon čega je dobio prvi poziv za kanadsku A reprezentaciju za prijateljski meč sa Islandom. Asmir je prihvatio poziv, ali ipak nije zaigrao za tim u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. Propustio je to zato što je Portsmouth, za koji je igrao prije Stokea, tražio od njega da provede pripremni period sa njima. Sva sreća, jer ga je tadašnji selektor BiH Ćiro Blažević odmah poslije pozvao da nosi boje BiH.


Begoviću je jedina 'mana' što je oženjen. Naime, 2011. rekao je sudbonosno 'da' svojoj dotadašnjoj djevojci Nicolle s kojom je kasnije dobio i kćerku.

 

Emir Suljagić

 

emir-suljagic-plavusa-crnka


Neobuzdana priroda ovog mladog bh. političara, nekada drčnog člana SDP-a, a danas vodećeg kadra Demokratske fronte, te stasita građa i gorštački karakter, ali i hrabrost sa kojom ulazi u sve političke bitke, svrstavaju ga u iznimno upečatljive ličnosti javnog života Bosne i Hercegovine.  


Rođen je 1975. godine u Ljuboviji u Srbiji, a svoje djetinjstvo i mladost proveo je u Srebrenici, odakle je pukom srećom, kao prevodilac UN-a, izašao u julu 1995. godine. Nakon odlaska iz SDP-a, a prije ulaska u DF, bio je predsjednik koalicije “Prvi mart” i borio se za prava prognanih Srebreničana.  


O njegovom visokom statusu među ženskom bh. populacijiom, pa iako ga prati epitet robusnog frajera koji voli i udarit', zorno svjedoči i anegdota sa posljednjih izbora, kada dvije Sarajke razmjenjuju iskustva nakon glasanja i zaokruživanja Suljagićevog imena, te zaključuju:


- Ako ništa, pravi je macan!

 

Nino Raspudić

 

Nino Raspudić i Bruce Lee


Drčni Hercegovac, bh. Hrvat poznat po svojim desničarskim stavovima i zalaganju za osnivanje trećeg entiteta u BiH, danas je profesor na Katedri za italijansku književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.


Ovaj filozof, književni kritičar, prevodilac i politički analitičar rođen je 1975. u Mostaru, iz kojeg odlazi sa 16 godina. Svaki razred srednje škole završava u drugoj državi u izbjeglištvu, da bi se na kraju skrasio u Hrvatskoj. Njegovi borbeni stavovi dijele žensku javnost - jednima je neodoljivo privlačan u svojoj dosljednosti i rječitosti, drugima, pak, previše glasan i namrgođen. No, cinici su uvijek bili na cijeni kod ženske populacije, pa ne sumnjamo i da profesor Raspudić ima svoj tim obožavateljki.

 

Inače, jedan je od dvojice aktera mostarske udruge Urbani pokret koja je inicirala podizanje spomenika Bruceu Leeju u Mostaru. Oženjen je i ima kćerku.

 

Mirza Teletović

 

mirza teletović nova


Stokilaš, visok 206 cm, jedan je od najzgodnijih sportista koje je BiH ikad imala. Kapiten bh. košarkaške reprezentacije profesionalnu karijeru započeo je u tuzlanskoj Slobodi, nastavio u belgijskim i španskihm klubovima, a  danas je jedan od najuspješnijih igrača Brooklyn Netsa.

 

Krajem protekle godine proglašen je za najboljeg igrača Brooklyn Netsa za decembar 2014. Osigurao je ovo vrijedno priznanje nakon sjajnih partija i liderske uloge u većini utakmica odigranih prošlog mjeseca.

 

Njegov ugovor sa NBA ekipom ističe 2016. godine, a Mirza Teletović će samo tokom ove sezone zaraditi 2,74 miliona eura.

 

Rođen je 1985. u Mostaru, u kojem je proveo cijeli rat. Oženjen je i otac dvoje djece - blizance je dobio u aprilu prošle godine.

 

Vladika Grigorije

 

Vladika Grigorije


Glasoviti episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije, inače doktor teoloških nauka, toliko je karizmatičan i upečatljiv muškarac, da se ova lista, iako je to možda malo delikatno, nije mogla zamisliti bez njega.

 

Izuzetno inteligentan, mudar, beskrajno šarmantan, ali i dovoljno kontraverzan da uvijek golica znatiželju javnosti, vladika Grigorije pravi je mamac za nježniji spol. Žene ga prosto obožavaju - dijelom zbog svega što jeste, a dijelom i zbog toga što je 'zabranjen'.


Rođen je kao Grigorije Durić u Varešu, 1967., a zamonašio se u manastiru Ostrog 23. juna 1992. godine. Od tada, drage dame, možete uživati samo u pogledu na najzgodnijeg bh. vladiku...       


Ognjen Tadić

 

ognjen-tadic

 

Potpredsjednik Srpske demokratske stranke rođen je 1974. godine u Sarajevu i svojim karakterom i sofisticiranim manirima sušta je suprotnost bahatih političara, poput Milorada Dodika i sličnih. No, na oktobarskim izborima možda mu je upravo to bila glavna mana koja je presudila u glasovima za Predsjednika RS.  


Međutim, na našoj listi to svakako nije, pa se i ovaj mladi političar, kojeg prosjeda kosa čini starijim i dodaje mu potrebnu dozu šarma, svrstao među najzgodnije bh. muškarce.


Oženjen je i otac dvoje djece, a prije ulaska u politiku bio je novinar.


Bakir Hadžiomerović

 

bakir-hadziomerovic


Za njega se u najkraćem može reći da je bh. muškarac 'tri u jedan' - novinar, muzičar, političar...


Šira bh. javnost ga je upoznala kao ubojitog novinara i nemilosrdnog urednika najgledanijeg političkog magazina na bh. prostorima '60 minuta', po kome je ostao upamćen i prepoznatljiv u cijeloj državi. No nakon novih struja na FTV-u i nestanka pomenutog magazina sa tv ekrana, u javnosti se nameće posve drugačije - kao rock'n'roll muzičar i sa bendom 'Grafit' objavljuje album, pjeva i piše pjesme.   


U 2014. godini vraća se u javni politički život kao član SDP-a i kandidat ove partije za člana Predsjedništva BiH, što označava i njegovo definitivno opredjeljenje da se u budućnosti duže zadrži na političkoj bh. sceni.


Bakir Hadžiomerović rođen je 1972. godine u Sarajevu, diplomirao je žurnalistiku na FPN-u, oženjen je i otac dvoje djece.

 

Odrješiti Sarajlija rat je proveo u rodnom gradu, kao mladi pripadnik Armije RBiH. Njemu se ili dive ili ga mrze, no jedno je sigurno - prema njemu niko nije indiferentan, a mnogo je i onih koji ga se ispotiha plaše. A žene iznad svega vole drčne i hrabre muškarce, te se stoga i on svrstava na našu listu najseksipilnijih bh. muškaraca u 2014. godini.    

   

Fikret Hodžić

 

fikret-hodzic


Za neke je on toliko iritantan da se, čim vide njegov lik na ekranu, hvataju daljinskog i prebacuju na drugi kanal, a za druge je, pak, savršeno simpatično, uvijek nasmijano i zabavno tv lice; voditelj, pisac, dijete Srebrenice - oličenje savremenog 'inn Bošnjaka'.


Rođen je 1985. u Srebrenici, a nakon proživljenih ratnih užasa dolazi u Sarajevo, gdje studira na Fakultetu političkih nauka i uskoro počinje da radi na Hayat TV, te brzo napreduje i postaje prepoznatljivo lice malih ekrana. Svoje traumatično ratno djetnjstvo opisao je u knjizi 'I ja sam iz Srebrenice', čime se uvrstio među književna imena BiH, a prema brojnim statistikama, i među najčitanije pisce sa ovh prostora u protekle dvije godine.   

   
Uostalom, koliko je ovaj Srebreničanin omiljen i popularan među bh. rajom potvrđuje i osnivanje Facebook stranice 'Svi koji  misle da je Fikret Hodžić najljepši voditelj', koja broji preko 15.600 fanova.   


Oženjen je i otac jedne kćerke.

 

Feđa Štukan

 

Feđa Štukan/ Foto: DEPO PORTAL


Poznati bh. glumac ovu je godinu bio izuzetno aktivan na filmskom planu, ali je u 2014. prilično zapostavio svoju aktivističku stranu.

 

Jedan od organizatora do tada najmasovnijih protesta u BiH, tzv. bebolucije, proteklu godinu je proveo na stranim setovima. Radio je na TV seriji 'Crossing Lines', ali snimao i film 'Child 44' - u kojem glumi rame uz rame s nekim od najvećih glumaca današnjice, kao što su Gary Oldman, Tom Hardy, Vincent Cassel - te još i 'A Perfect Day', u kojem se pojavljuje uz Benicia Del Tora, Tima Robinsa, Olgu Kurylenko...


Feđa Štukan je rođen 1974. u Sarajevu. U Crnoj Gori je živio od 1990. do početka rata u BiH 1992. godine, kada se pridružuje specijalnim jedinicama Armije RBiH. Nakon dvije godine  borbe napustio je vojsku, odbijajući učestvovati u, kako je objasnio, 'vjerskom ratu'. Vojsku je uspio napustiti pretvarajući se da ima mentalni poremećaj - otišao je u Njemačku i u Sarajevo se nije vraćao sve dok rat nije završio. Završio je Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu. Oženjen je i otac djevojčice.

 

S nestrpljenjem čekamo Feđu da se vrati starim aktivnostima u BiH i povede još jednu revoluciju...

 

Dragan Čović

 

DEPO PORTAL-Dragan Čović1


E, sad, za njega će mnogi reći da je (pre)star za ovaj izbor i da je vrijeme učinilo svoje, međutim stameni lider HDZ-a kako odolijeva svim političkim pritiscima, tako se ne da ni godinama. Posjetioci inih javnih prijema tvrde da se Čović na njima uvijek viđa u društvu lijepih žena koje ga prosto salijeću, te i u ovim godinama uvjerljivo barata vlastitim šarmom. Osim toga, i stara narodna kaže: Bez starca, nema udarca!


Visok, vitak, elegantan, u besprijekorno skrojenim odijelima, hladan k'o špricer, ovaj markantni Hercegovac i dalje ne gubi političke bitke, a najnovija pobjeda i ulazak u Predsjedništvo BiH samo je još jedna recka na skali moći pred kojom se lome nježna ženska srca.


Dragan Čović rođen je 1956. godine u Mostaru, inženjer je mašinstva, oženjen i otac dvije kćerke.  

 

(DEPO PORTAL)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook