Zvijezde određuju i naš izgled

Šta lice kaže o horoskopskim znakovima: Naučite da pročitate oblik očiju i crte lica

Zabava04.01.15, 20:50h

Šta lice kaže o horoskopskim znakovima: Naučite da pročitate oblik očiju i crte lica
Saznajte šta otkriva koje horoskopsko lice, naučite njihove karakteristike i tako možete bolje da ih razumijete.

Ovaj tekst preuzet je sa sajta Lovesensa.

 

Ovan

 

Veseo izraz njegovog lica ne mora ništa da znači, kao ni to što je mladolik i u zrelijim godinama. Ukoliko je muškarac, tada vas od njegovog prodornog pogleda pomalo podilazi jeza, jer djeluje opasno. S druge strane, izgleda kao neko za koga niste baš sigurni šta mu se mota po glavi. Žene Ovnovi imaju izraženiji polemički stav koji svakako možete da "pročitate" na njenom licu.

 

Bik

 

Tako ležeran, opušten, duhovit, ali i muževan. Njegov prodoran pogled vas može oboriti s nogu. Izraz njegovog lica kao da vam govori da ste uz njega zaštićeni, i zato vas ne treba zavarati ležerna boemština koja izbija iz njegovog vragolastog, zanosnog pogleda. Jer kada Bik progovori - više od njegovih očiju govori boja njegovog glasa, koji je ugodan i umirujući i to tako da se uz njega osjećate ušuškani i sigurni kao malo dijete.

 

Blizanci

 

I kada djeluju mladalački, Blizanci su itekako proračunati i racionalni. Ako pokušava da djeluje poput zle vještice iz kakvih priča ili filmova - iza takvog imidža se ipak krije osjetljiva djevojčica koja ne želi da odraste. Priča puno, ali najmanje o sebi. Ukoliko djeluje kao fatalna žena, to je smišljena maska kojom pokušava da zaštititi svoju pravu prirodu osobe pomalo nespremne za veće emotivne izazove.

 

Rak

 

Njegov dječački izgled (često ima izuzetno djetinje crte lice) ili to što mu se kosa možda proredila - ne smije da vas zavara. Ugodan i stidljiv Rak osvaja upravo tajanstvenošću i zaštitničkim stavom kojim će vas razoružati već na prvi pogled. Jer on plijeni, iako je uglavnom mamin sin. Žena Rak je ljubazna, lijepa, nježna i puna razumijevanja, s obrazima poput punog Mjeseca, i izaziva upravo ono što želi - vašu želju da je zaštitite (pa će lako ona poslije s vama).

 

Lav

 

Izraz njenog lica odaje rođenu zvijezdu, jer ona je atraktivna, vesela, i teško da će ostati neprimijećena. Ukoliko je ne primijete - i dalje će glumiti. Sva je dotjerana, iz kuće ne izlazi nenašminkana ili bez frizure, a i zašto bi? Vragolast pogled njenih okruglih očiju razoružava vas na prvi pogled, dok gospodin Lav zaista ima nečeg plemenitog u izrazu lica, kao da govori koliko je dominantan, ponosan, i dostojanstven.

 

Djevica

 

Njenim otmenim, duguljastim licem dominira tajanstven, ali ispitivački pogled. Kao u bajci, može se preobraziti iz ružnog pačeta u gracioznog labuda, i kad ima lijepu frizuru, misli da je sebi uljepšala život. Muškarcu Djevici nije važno šta drugi misle o njegovom izgledu, ali izraz njegovog lica odaje pristojnog i raspoloženog dječaka, iako prodoran pogled i muževan izraz lica uglavnom otkrivaju intelektualnu i dinamičnu prirodu.

 

Vaga

 

Izraz njenog lica otkriva uglavnom ono što Vaga želi da pokaže drugima (odnosno njen imidž u javnosti) bilo da je hladna plavuša kao u starim holivudskim filmovima ili zavodljiva crnka. Izuzetno joj je stalo do izgleda (zbog kog se često nalazi u centru pažnje) čemu pridonosi njena mladolikost, i često naglašene muževne crte kod muškarca Vage.

 

Škorpija

 

Njenim licem dominiraju oči i prodoran pogled koji ne otkriva osjećanja, pa žena Škorpija često djeluje vrlo zavodljivo, čak i bez šminke, bilo da je izrazita crnka ili plavuša. Muževan izgled muškarca Škorpije nije samo njegov imidž - on je zaista takav, pogotovo ako je crnokos ili tamnije puti, a ukoliko je svjetlokos djeluje otmenije, jer njegov izraz lica odaje jaku harizmu.

 

Strijelac

 

Iako je uglavnom nasmijan, muževan izraz njegovog lica odaje simpatičnu prirodu, što ga čini popularnim u društvu. Postoji nešto otmeno u crtama njegovog lica, bez obzira na to što često rano počinje da gubi kosu. S druge strane, iako ne djeluje toliko krhko niti nježno, žena Strelac često ima svoj nedokučiv izraz lica iza kojeg se obično kriju njena maštanja o putovanjima, ili bilo kakvom lijepom načinu na koji može pobjeći od stvarnosti.

 

Jarac

 

Njen pogled ne otkriva puno, više je ispitivački, iako zna da bude i pomalo nestašan. Godine joj više donose nego odnose, pa dugo zadržava mladalački izgled, naročito zbog lijepe kose ili nečeg egzotičnog u izrazu lica. Iako muškarac Jarac djeluje hladno zbog prodornog pogleda s godinama djeluje mlađe, ali rano počinje da gubi kosu.

 

Vodolija

 

Izraz njegovog lica ostavlja pojam tajanstvene osobe s kojom nije poželjno poigravati se, ma kako društvena bila. Ipak, voli da je svi primijete. Nešto intrigantno i pronicljivo u njegovom pogledu čini ga još zanimljivijim, nekako autentičnim, čak i kada nije lijep po klasičnim mjerilima. Djeluje pomalo rastreseno, a ništa mu ne može promaći, jer sve primjećuje, a ćuti.

 

Ribe

 

Njihov pogled, baš kao i izraz lica, dosta skriva, ali i puno govori. Svakako, nedokučiv, bez obzira na to je li im je kosa razbarušena ili zalizana, jer muške Ribe samo prividno ne drže do izgleda. Kad gledate njihove lijepe izražajne oči i zanos u tajanstvenom pogledu, pogotovo ženskih pripadnika znaka, jasno vam je koliko je ona ženstvena, senzualna i graciozna, i u izgledu i u ponašanju.

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook