'Urnebesna noć' u bh. prijestolnici

U Sarajevu javni doček Nove godine uz Hanku Paldum, Laku i Mirzu Šoljanina

Zabava31.12.14, 19:21h

U Sarajevu javni doček Nove godine uz Hanku Paldum, Laku i Mirzu Šoljanina
Centralni dio programa počinje u 20.30 sati.


Brojne Sarajlije i gosti grada večeras će na Trgu djece Sarajeva u centru grada, uz bogat zabavni program, ispratiti staru i dočekati Novu 2015. godinu.

 

Grad Sarajevo, zajedno sa svojim partnerima, 14. put zaredom organizira Javni doček Nove godine na otvorenom, ovaj put pod sloganom „Sarajevska urnebesna noć“.

 

Program za najmlađe i one malo starije počeo je u 18 sati na trgu ispred BBI Centra u kojem učestvuju sarajevski hor za djecu i mlade „Princess krofne“, članovi niže baletne muzičke škole „Mladen Pozajić“, a predviđeno je i učešće Lejle Čaušević, Naide Ćatić, Harisa Ćate, Tarika Mulaomerovića i Ajše Kapetanović.

 

Centralni dio programa počinje u 20.30 sati, a prema ranijim najavama iz Gradske uprave Grada Sarajeva, ansambl „Kabaret“ Alme Ferović zagrijat će atmosferu nakon čega će nastupiti Pochko & New Primitives, band koji je posvećen kultnom pokretu nastalom u Sarajevu 80-tih godina.

 

Mirza Šoljanin i band upotpunit će novogodišnju noć svojim interpretacijama pop-rock pjesama i sevdalinki. U „urnebesnoj“ novogodišnjoj noći ispred BBI Centra zapjevat će i kraljica sevdaha Hanka Paldum, a uz sevdah sve prisutne uveselit će i svojim dobro poznatim hitovima.

 

U Novu godinu Sarajlije i goste grada će uvesti Laka i njegova sestra Mirela, a tačno u ponoć bit će upriličen vatromet, nakon kojeg će gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić uputiti novogodišnju čestitku. Doček Nove 2015. zaokružit će DJ Benjo svojim nastupom.

 

Za sigurnost u „najluđoj noći” brinut će se pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Dužnosnici Grada Sarajeva će nakon Javnog dočeka Nove 2015. godine na Trgu djece Sarajeva, posjetiti majku prvorođene bebe u jednom od sarajevskih porodilišta, te sretnoj majci uručiti poklon bon i cvijeće, a dežurnim ljekarima i sestrama poželjeti sretnu Novu godinu.

 

Umjesto posjeta, Grad Sarajevo će osigurati hranu i piće za dežurne službe Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, Prve policijske uprave MUP-a KS i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, kao znak zahvalnosti što će u novogodišnjoj noći biti na usluzi građanima i gostima grada.

 

(Fena/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook