Bh. stručnjak od petka stanovnik Katara

Amar Osim seli iz BiH: Nisam više smio propuštati prilike... Ovo će biti odmor od Želje

Sport31.12.14, 19:14h

Amar Osim seli iz BiH: Nisam više smio propuštati prilike... Ovo će biti odmor od Želje
Pogledao sam nekoliko snimaka sa njihovim utakmicama i imaju dobar tim. Mene dovode kako bi ih malo digao i pokrenuo, kaže Osim

Amar Osim od petka više nije stanovnik Grbavice, ali ni Sarajeva. Najtrofejniji trener u BiH, karijeru, kao što je već poznato, nastavlja u katarskom Al-Kharaitiyatu, s kojim je već i potpisao ugovor u trajanju od godinu i pol.

 

Popraviti situaciju

 

O finansijskom dijelu ugovora nismo razgovarali, pogotovo jer znamo da ne bi ni prihvatio ponudu da nije zadovoljan, ali ono što nas je interesovalo jeste, kakvu situaciju ostavlja u Željezničaru.

 

Prisustvovao je sjednici Predsjedništva na kojoj je Almir Gredić pokušao smijeniti Almira Memića...

 

"Rekao sam šta mislim o tome. S obzirom na situaciju i kontekst, mislim da je ostanak Almira Memića jedino logično rješenje, pogotovo jer ne postoji neko drugo ime u opticaju, ali vidjet ćemo šta će se uvažiti. Zapravo, vi će te vidjeti, jer ja od petka više nisam u Sarajevu", kazao je za Oslobođenje Osim, kojeg čeka težak posao u Kataru, s obzirom na to da je njegov novi klub pretposljednji na tabeli.

 

"Pogledao sam nekoliko snimaka sa njihovim utakmicama i imaju dobar tim. Mene dovode kako bi ih malo digao i pokrenuo. Nije mi postavljen konkretan cilj, ali podrazumijeva se kako je u ovom trenutku najbitniji opstanak. Želja im je popraviti situaciju u klubu, a imaju ozbiljnih igrača."

 

Osim kaže kako je možda i došlo vrijeme da se odmakne od Željezničara u kojeg je uložio dosta vremena, živaca, pa i novca.

 

"Neću reći da novac nije bitan, jer jeste, ali izazov mi je pokušati negdje drugo napraviti rezultat. Ovo mi dođe i neki odmor od Želje i osvježenje u svakom pogledu, jer na Grbavici kopaš, kopaš i kopaš i iako znaš da kopaš u pravom smjeru, izlaz se ne nazire", objasnio nam je Osim, koji dodaje kako ovo nije njegovo zbogom.

 

"Ne znam kako drugi razmišljaju, ali ja nikad Želji ne mogu reći zbogom, pogotovo jer sam vezan na milion različitih načina za ovaj klub. Upravo mi je to i pravilo najviše problema kod odlučivanja. Meni je Željo jako važan, ali ja sam trener i od toga živim. U BiH se ne može živjeti od toga, a mnogo sam novca uložio za nešto za šta znam da sam na pravom kolosijeku, ali nisam više sebe mogao prepoznati u tome. Nije em bilo, a onda je došla ova ponuda i jednostavno je nisam mogao odbiti."

 

Iako ga Katar u trenerskom smislu ne zadovoljava u potpunosti, tvrdi da je liga kvalčitetnija nego u BiH, te naravno plaćenija.

 

"Nisam smio više propuštati prilike, a već sam ih nekoliko propustio. Nisam Mourinho da mogu odbiti nekoliko ponuda, jer znam da će za godinu doći nova", riječi su Osima, koji je na kraju imao poruku za ljude iz Željezničara.

 

Sujeta ne smije odlučivati

 

"Nisam nezadovoljan kako su se stvari u posljednje vrijeme odvijale. Imamo dobar igrački kadar, sa nekolicinom mlađih igrača, koji mogu napraviti određen iskorak i sa te strane sam zadovoljan. Međutim, ne mogu na sve uticati što se dešava i zaista ne bih volio da nečija sujeta odlučuje o budućnosti kluba. Znam da ima kvalitetnih i dobro dobronamjernih ljudi i da će dva puta razmisliti prije nego donesu krivi potez", kazao je Osim, poželjevši svom Želji uspješnu 2015.

 

(oslobodjenje.ba, DEPO P0ORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook