FOTO/ VELIKA NOVOGODIŠNJA ANKETA DEPO PORTALA

Deset veličanstvenih: Izaberite najseksipilniju Bosanku i Hercegovku u 2014.

Zabava31.12.14, 18:20h

Deset veličanstvenih: Izaberite najseksipilniju Bosanku i Hercegovku u 2014.
Na izmaku 2014. godine DEPO portal se odlučio na vlastit izbor deset najseksipilnijih dama na domaćoj javnoj sceni, koje su na razne načine obilježile prethodnih 365 dana. U anketi koju smo pripremili za vas, a koju možete pronaći u desnom donjem uglu naslovne stranice portala, pitamo vas koja od nominiranih dama je po vama najseksipilnija žena u našoj zemlji. Glasanje otvoreno do 5. januara 2015...

 

Sabina ĆUDIĆ

 

sabina-cudic

 

Mlada i ambiciozna potpredsjednica  Naše stranke na bh. političku scenu unijela je novu svježinu, te dašak ljepote u ne baš zavidnu konkurenciju, naročito kada je ljepši spol u pitanju. Njena politička karijera počela je 2012. kada je, kao do tada relativno anonimna, kandidirana za načelnicu opštine Novo Sarajevo. Načelnica na kraju nije postala, no politička popularnost joj je naglo porasla, pa je na posljednjim izborima izabrana u Skupštinu Kantona Sarajevo, a novi list u njenoj karijeri pratila je i promjena frizure. Manje sreća imala je s Domom naroda Parlamenta Federacije BiH, jer joj je zbog činjenice da se 2012. izjasnila kao pripadnica jednog od konstitutivnih naroda, onemogućeno da uđe u Parlament kao pripadnica „ostalih“.

 

Magistar je politologije, a pored politike voli modu, fotografiju te ističe svoja brojna poznanstva s uglednim ličnostima iz BiH i svijeta. Ove godine Sabina je stala i na ludi kamen, udavši se sa svog dugogodišnjeg dečka, poznatog sarajevskog glumca Albana Ukaja.

 

Verena CEROVINA

 

verena-cerovina

 

Atraktivnu pjevačicu šira javnost prvi put je mogla upoznati 2012. u muzičkom showu „Zvijezda možeš biti ti“,  gdje je privukla pažnju kako vokalnim sposobnostima, tako i svojim stasom. Nakon toga uslijedilo je provokativni duet s Deenom Backovićem „Voli me hitno“,  popraćen video spotom i javnim nastupima koje zasigurno ne biste preporučili mlađim naraštajima.

 

Međutim, umjesto objavljivanja albuma i početka uspješne muzičke karijere, Verena se poslije ovog hita na dvije godine povukla iz javnosti. Svoj povratak na estradu najavila je novim singlom “Na brzaka”, ali je, uz povratak na scenu, objelodanila i da je u sedmom mjesecu trudnoće sa  svojim dečkom, „kontroverznim sarajevskim biznismenom" Mirzom Muhovićem.

 

Amra SILAJDŽIĆ

 

amra-silajdzic1

 

Već sa 16 godina, Amra je pobijedila na francuskom takmičenju za Metropolitan Top Model. Na izboru je primjećena od modnih agenata, nakon čega je započela njena uspješna manekenska karijera. Potom je uslijedio brak sa srbijanskim (opet) "biznismenom“ Vladimirom Vićentijevićem s kojim ima kćerku Sofiju. Brak je trajao od 2001. do 2007. godine.

 

Prije nekoliko godina, Amra se odselila u Los Angeles kako bi svoju sreću okušala i u Holywoodu. Od 2010. do danas pojavila se u nekoliko popularnih muzičkih spotova, među kojim se u prvom redu ističe onaj od Enriquea Iglesiasa, a također je imala i epizodne uloge u nekoliko američkih serija. Ipak, posljednjih godina Amra je u bh. javnosti najčuvenija po vezi s našim najpopularnijim fudbalerom, Edinom Džekom, s kojim u ljubavi od 2012., a bavi se i humanitarnim radom kao ambasadorica fondacije Bosana koja pomaže djeci bez roditelja.

 

Aida ĐAPO

 

Aida Đapo

 

Ova 24-godišnja Bosanka je od portala Beautiful Women 2013. godine proglašena za najljepšu ženu svijeta, nakon čega je preko noći postala poznata u našoj javnosti. Bh.  ljepotica rođena je Trebinju zbog čega, kako kaže, često prima i kritike zbog svog naglaska. Kao jedina poznata pin up djevojka u BiH, izabrala je sebi umjetničko ime Idda Van Munster.

 

Tvrdi da sebe ne može zamisliti bez šminke i odjeće kakvu su žene nosile četrdesetih i pededestih godina 20 stoljeća. Osim kao model, svoju umjetnost izražava i kao make-up artist, pravi frizure, kreira odjevne predmete i ukrase, a za sebe kaže da je još od malih nogu dijelila strast prema glamuru starog Holywooda, od njihovog savršenog izgleda do svakodnevnice žena tog doba.


Aleksandra PANDUREVIĆ

 

aleksandra-pandurevic-na-tv1

 

Ulazak Aleksandre Pandurević na političku scenu mnogim muškarcima je vratio osmjeh na lice. Iako možda i ne spada u klasičan primjer ljepotice, svojim zanimanjem te iznimnom energijom, strašću i gordošću koje u njemu pokazuje, Aleksandra nesumnjivo kod mnogih kotira kao jedna od najpoželjnih žena u BiH.

 

Prije političke karijere, radila je kao novinar za „Srpsko Oslobođenje“, beogradske „Vesti“ i sedmični list „Pečat“. Na izborima 2010. godine izabrana je za poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, a 2014. je sebi produžila mandat.

 

Nikolina VELJOVIĆ

 

nikolina-veljovic

 

Duži niz godina Nikolina je jedno od najljepših i najomiljenijih lica na malim ekranima u BiH. Punih šesnaest godina je bh. televizijama gledamo kao voditeljicu informativnog programa kao i vlastitih autorskih emisija, gdje pažnju, osim stasom i profesionalizmom, privlači i specifičnom prijatnom bojom glasa, kao i vrhunskim manirima.

 

Nikolina je sretno udata i ponosna majka dječaka pod imenom Leon Mak.

 

Džejla GLAVOVIĆ

 

dzejla-glavovic

 

Džejla je postala prva osoba iz BiH koja je proglašena za najljepšu ženu na nekom međunarodnom takmičenju, osvojivši krunu na izboru za Miss planete zemlje. Nakon ove nagrade, Džejla je započela dugogodišnju uspješnu internacionalnu karijeru u manekenstvu, koja traje do danas.

 

Pored manekenstva, okušala se i u politici. Na posljednjim izborima bila je kandidat Demokratske fronte za Parlament FBiH, ističući u predizbornoj kampanji da će se u slučaju da bude izabrani u ovu zakonodavnu instituciju, u prvom redu zalagati za razvijanje modne industrije u BiH. Građani pak i nisu bili toliko oduševljeni njenom vizijom, pa u Parlament na kraju nije izabrana.

 

U sretnom je braku sa Mahirom Očuzom s kojim ima i dijete.

 

Isidora BOROVČANIN

 

miss-bih-2014-isidora-borovcanin-10

 

Ovogodišnja predstavnica BiH na Izboru za Miss svijeta okitila se titulom najboljeg top modela, što je prva titula ikad koju je jedna Bosanka osvojila na ovom prestižnom takmičenju. Nakon ove laskave titule Isidora ne krije zadovoljstvo postignutim uspjehom koji će joj zasigurno otvoriti mnoga vrata na svjetskoj modnoj sceni.

 

Ova lijepa Paljanka studentica je prve godine Opšte književnosti i teatrologije na Filozofskom fakultetu u Istočnom Sarajevu, a pored manekenstva voljela bi da bude i tv voditeljica ili glumica.

 

Zana MARJANOVIĆ

 

Zana Marjanović i L'Oréal Paris

 

Trenutno najpopularnija bh. glumica osim glumačkim sposobnostima, pažnju je privukla i upečatljivim fizičkim izgledom. Iako joj je tek 31 godina, iza sebe ima niz dostignuća, od kojih u prvom redu treba izdvojiti glavnu ulogu u filmu Angeline Jolie „U zemlji krvi i meda“. Pored toga, zabilježila je desetina uloga u domaćim pozorišnim predstavama, tv serijama i filmovima, a također je jedan od pokretača Magacin Kabarea, jedinstvenog kabaretskog projekta u BiH.

 

Jedna je od rijetkih Bosanki koje su imale priliku upoznati Baracka Obamu. Poput Džejle Glavovića, također se okušala i u politici, no sa znatno više uspjeha, jer je kao kandidat SBB-a izabrana u Parlament Federacije BiH. Zana je odnedavno u braku s režiserom Emirom Kapetanovićem.

 

Maja ČENGIĆ

 

maja cengic

 

Iako je od prije nekoliko godina udajom promijenila prezime u Miralem, dugogodišnja tv voditeljica u javnosti je i danas poznatija kao Maja Čengić. Osim kao voditeljica na BHT1, Maju svake godine gledamo i na crvenom tepihu SFF-a. U svijet medija ušla je savim slučajno, još kao srednjoškolka, kada je pozvana da radi na Kalman radiju, a samo tri mjeseca kasnije zakoračila je na Javni servis kao voditeljica vremenske prognoze. 

 

Maja je diplomirana pravnica, no pravo je ostalo njena neostvarena želja... Za sebe kaže da je uporna, vrijedna i iskrena i da kao i svaka žena voli da lijepo izgleda i bude dotjerana u skladu s prilikom, - lijepa haljina i nezaobilazne štikle. Majka je četverogodišnjeg sina Vanje.

 

(DEPO PORTAL/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook