Nordeusovo godišnje takmičenje u kreiranju video igara

Veliki uspjeh našeg tima: Bosancima prvo mjesto za igricu 'In Vino Veritas'!

Tehno17.12.14, 15:19h

Veliki uspjeh našeg tima: Bosancima prvo mjesto za igricu 'In Vino Veritas'!
Ekipa produkcijske kuće "Prime Time" iz Sarajeva koju čine Damir Halilović, Andrej Jagar, Arman Mušović i Amir Čatić, osvojila je prvo mjesto na Četvrtom godišnjem takmičenju timova u kreiranju video igara, koje organizira kompanija Nordeus.



Takmičenje, koje je održano u Beogradu, u sjedištu ove kompanije, tradicionalno se održava pod nazivom "Nordeus Hackathon", a predstavnici produkcijske kuće "Prime Time" pobijedili su sa igrom koju su nazvali "In Vino Veritas" ("U vinu je istina").



Prvo mjesto je osvojeno u konkurenciji 11 programerskih timova iz zemalja regiona, saopćeno je iz "Prime Timea".

 

in-vino-veritas-igra



Takmičenje je održano 13. decembra, a prema propozicijama, svi timovi imali su 24 sata da naprave video igru, koja se kreira na zadatu temu. Tema igre otkrivena je učesnicima na dan takmičenja.


Prema jasno naznačenim propozicijama, učesnicima je zabranjeno da koriste animacije, muziku ili bilo koje druge dijelove koji podliježu zakonima o zaštiti intelektualnog vlasništva, odnosno da preuzimaju ili simuliraju tuđe ideje.


Jedan od članova pobjedničkog tima Andrej Jagar istaknuo je da je prije nekoliko godina bilo nestvarno da će učestvovati u ovakvom takmičenju, dok je pravljenje video igara bilo jednako daleko i nemoguće kao i pravljenje crtanih filmova, sve dok ih "Prime Time" nije okupio pod jednim krovom.



- Naše učešće i pobjeda u Nordeus Hackathonu bila je jedna od mnogih potvrda u nizu da imamo šta ponuditi te da ćete sigurno vrlo uskoro imati priliku zaigrati neku od naših igara - kazao je Jagar.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook