Izvučeni parovi

Liga prvaka: Manchester City opet protiv Barcelone, PSG dočekuje Chelsea!

Sport15.12.14, 13:38h

Liga prvaka: Manchester City opet protiv Barcelone, PSG dočekuje Chelsea!
U Nyonu je danas izvršeno žrijebanje parova osmine finala Lige prvaka. Osam pobjednika i osam drugoplasiranih klubova iz grupa bilo je podijeljeno u dvije grupe, žrijeb je bio poludirigovan što znači da ekipe iz istih grupa i iz istih zemalja u ovoj fazi takmičenja nisu mogle biti žrijebani zajedno.

 


Parovi:
 
PSG - Chelsea
Manchester City - Barcelona
Bayer - Atletico
Juventus - Borussia Dortmund
Shakhtar - Bayern
Schalke - Real Madrid
Monaco  - Arsenal
Basel - Porto

 

Tri reprezentativca BiH igraće u ovoj fazi takmičenja - Edin Džeko (Man. City), Emir Spahić (Bayer) i Sead Kolašinac (Schalke).

 

Građani će se drugu godinu zaredom u osmini finala sastati sa Barcelonom. U mečevima iz prošle sezone Katalonci su u gostima slavili sa 2:0, a kod kuće 2:1 i prošli u četvrtfinale.

 

Žrijeb je ponovo spojio Real Madrid i Schalke. Na putu do titule prošle godine, kraljevi su u osmini finala razbili njemačkog predstavnika na njegovom terenu - bilo je 6:1 u Gelsenkirchenu, a 3:1 u Madridu.

 

Interesantno će biti i u duelu između PSG-a i Chelseaja. Klubovi su sastali prošle sezone u četvrtfinalu, a plavci su prošli dalje zahvaljujući golu u gostima - u Parizu je bilo 3:1 za domaće, a na Stamford Bridgeu u Londonu 2:0 za Chelsea.

 

Arsenal i Monaco nikada se do sada nisu sastajali, no par je zanimljiv zbog toga što je trener Topnika Arsene Wenger bio na klubi francuskog tima od 1987. do 1994. godine. U tom periodu osvojio je Ligu i Kup Francuske.

 

Prve utakmice osmine finala igraju se 17., 18., 24. i 25. februara, a revanši dvije sedmice kasnije. 

 

Finale će se igrati na Olympiastadionu u Berlinu 6. juna. Titulu brani Real Madrid.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook