Edin Džeko uoči utakmice

Moramo biti na vrhunskom nivou, ako želimo pobijediti Romu

Sport10.12.14, 18:58h

Moramo biti na vrhunskom nivou, ako želimo pobijediti Romu
Romini fanovi su izuzetni kao i njihov station. Dočekat će nas posebana atmosfera. Ovo je utakmica koju svaki nogometaš želi igrati, kazao je Džeko

Napadač Manchester Cityja Edin Džeko kazao je pred večerašnji meč Lige prvaka s Romom da će najveću opasnost po njegov tim predstavljati kapiten Rimljana Francesco Totti.

 

- On je jedan od najvećih u historiji nogometa. Način na koji igra je veličanstven kao i golovi koje postiže. Nadam se da neće postići gol protiv nas - kazao je Džeko.

 

Napadač bh. reprezentacije ja istakao je da poštuje Romu i smatra da njegov tim mora biti na najvišem nivou da ih pobijede.

 

- Roma je veliki tim. Mi ćemo morati odigrati vrhunski da ih pobijedimo. Ukoliko ne postignemo gol, ispadamo - naglasio je Džeko.

 

Engleski tim večeras će biti bez ozlijeđenog napadača Sergia Aguera, dok se Džeko tek nedavno vratio na teren nakon povrede.

 

- Aguero je ključan za naš tim, samo trebate pogledati njegovu statistiku -  kazao je Džeko.

 

Bh. reprezentativac pohvalio je i navijače Rome.

 

- Romini fanovi su izuzetni kao i njihov station. Dočekat će nas posebana atmosfera. Ovo je utakmica koju svaki nogometaš želi igrati - kazao je Džeko.

 

Utakmica između Rome i Manchester Cityja igra se večeras od 20.45 na stadionu Olimpico u Rimu.

 

(Fena/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook