FOTO/ PREMIJERA U 'KAMERNOM TETATRU 55'

Nova doza mahalanja u Sarajevu: Tako ti je mala moja kad ljubi mahalac...

Kultura06.12.14, 09:29h

Nova doza mahalanja u Sarajevu: Tako ti je mala moja kad ljubi mahalac...
Nova doza mahalanja premijerno je sinoć izvedena u Sarajevu, na sceni „Kamernog teatra 55“, a riječ je o predstavi „Tako ti je mala moja kad ljubi mahalac“ koja je, kao i prethodni nastavci na ovu temu, izazvala veliku pažnju publike

  


Ovoga puta „posljednji sarajevski primitivac“, što je nadimak glavnog junaka predstave, bori se između tradicije i Evrope, odnosno između pravila ponašanja koja nameće Evropska Unija i uvriježenih manira mahale, dok je istovremeno razapet između majke i njenog strogog vaspitanja i supruge koja je proevropskih shvatanja.

 

Autorica "mahalanja" Indira Kučuk Sorguč ističe da je "mahalanje postalo brend, a da ovom predstavom "zaokružuje triloogiju o mahali i mahalanju na pozorišnim scenama te da će sada pokušati da je prenese i u druge medije kao što su serija ili film".


Uloge u predstavi "Tako ti je mala moja kad ljubi mahalac" povjerene su Nermanu Mahmutoviću i Negri Čičić, dok tekst i režiju potpisuje Indira Kučuk Sorguč.


Nakon uspješne premijere u Sarajevu iz produkcije „Filter“ očekuju da će kao i pretohodne predstave i ova verzija mahalca oboriti sve rekorde gledanosti.

 

(DEPO PORTAL/aa/Foto: N.Novaković)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook