Razlike između žena i muškaraca

Stvari o analnom seksu koje bi vas mogle jako iznenaditi i to neugodno

DEPO PLUS05.12.14, 11:58h

Stvari o analnom seksu koje bi vas mogle jako iznenaditi i to neugodno
Voljeli ga vi ili ne, činjenica je da analni seks danas više nije tabu tema kao prije. No jedno britansko istraživanje otkrilo je da žene koje ga prakticiraju ne čine to uvijek iz najboljih razloga

Najnovije istraživanje otkrilo je velike razlike među spolovima o tome na koji način koji percipiraju analni seks, ali i razloge zbog kojih ga prakticiraju.

 

Voljeli ga vi ili ne, činjenica je da analni seks danas više nije tabu tema kao prije. No jedno britansko istraživanje otkrilo je da žene koje ga prakticiraju ne čine to uvijek iz najboljih razloga.

 

Naime, prilikom istraživanja, čiji su rezultati objavljeni u medicinskom časopisu ‘BMJ Open', naučnici su pokušavali prikupiti informacije o tome kad dolazi do analnog seksa, te saznati razloge zbog kojega se u njega upuštaju muškarci, a zbog kojeg žene, piše magazin.hr.

 

Uzorak je prestavljalo 130 heteroseksualnih muškaraca i žena, starih između 16 i 18 godina, a rezultati su pokazali drastične razlike u načinu na koji muškarci i žene pričaju o analnom seksu, ali i njihovim motivacijama da ga isprobaju. Dok su muškarci obično povezivali analni seks sa zadovoljstvom i muževnim seksualnim postignućem, žene su spominjale strah zbog fizičke boli i oštećen izgled.

 

Muškarci su također spominjali da su uz analni seks željeli kopirati pornografiju, ali i zato što im pruža više zadovoljstva od vaginalne penetracije, dok su žene u većini slučajeva izjavile da su pristale na ovaj oblik seksa isključivo kako bi zadovoljile muškarce. Gotovo sve žene su smatrale da ih se za analni seks treba moliti ili ih se u suprotnom mora natjerati, te su očekivale fizičku bol. Ako bi pak odbile tu ponudu, prozivalo bi ih se ‘zatucanima’.

 

Muškarci su, s druge strane, često koristili frazu ‘samo probaj i svidjet će ti se', a mnogi ispitanici uopće nisu bili svjesni da se i analnim seksom najnormalnije mogu prenijeti spolne prenosive bolesti.

 

Iako je ovim istraživanjem obuhvaćen tek mali uzorak i to izrazito mladih ljudi, zabrinjavajuće je koliko su pod uticajem stereotipa.

 

Seksologinja Christine Milrod napominje da nipošto ne treba pristati na analni seks samo zato što partner vrši pritisak, pogotovo ako niste spremni ili nemate nikakve želje za njime. No kad se jednom odlučite isprobati ga, svakako se opskrbite s dovoljno lubikanta, idite polako i neka muškarac i dalje koristi prezervativ, ako ga koristite inače i pri vaginalnom seksu.

 

Također, iako neke žene otkriju da im se sviđa ova vrsta seksa, druge nimalo ne uživaju u njemu i trebale bi moći bez problema moći odbiti partnerova daljnja nastojanja u tom smjeru.

 

(magazin.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook