Šta se to događa vagini?

Da, klitoris može postati krut i čak tri puta veći! Otkrivamo kada i zašto

DEPO PLUS03.12.14, 15:50h

Da, klitoris može postati krut i čak tri puta veći! Otkrivamo kada i zašto
ada se muškarci seksualno uzbude imaju erekciju. Ono što se događa ženama je manje očigledno, ali jednako stimulativno.

U trenutku kada vaš mozak nasluti moguću akciju, šire se krvne žile i dodatnu količinu krvi šalju 'tamo dole'. Pojačana cirkulacija povećava vaginalni sekret - prirodni lubrikant sačinjen od proteina i aminokiselina. Hiljade živčanih završetaka u najosjetiljivijem dijelu vagine se aktiviraju.

 

Tkivo u klitorisu nabubri i ukrućuje se, pa se i klitoris ukruti. Kada se jako uzbudite, klitoris može postati čak tri puta veći. Poslije određenog vremena se vrati u prvotno stanje, ali dok do toga ne dođe neke žene mogu imati problema s mokrenjem.

 

Grlić maternice omekša i ako njega ili većinu živčanih završetak trlja penis ili seksualna igračka tijekom odnosa, u mozgu će se aktivirati isti centri za zadovoljstvo kao i tokom predigre.

 

Kod oko deset posto žena tokom orgazma dolazi do stezanja mišića zbog čega dolazi do izbacivanja nekoliko kapi čiste tekućine. Ne brinite zbog toga: 'Ženska ejakulacija' nije mokraća. Sastoji se od prirodnih šećera i kiseline koje se također može naći i u spermi. Vrlo je vjerovatno da vaš partner misli kako je to jako seksi.

 

(Magazin.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook