POČINJE PROGRAM ZA MLADE 'PRAVO LJUDSKI FILM FESTIVALA'

Izložbom 'Budućnost je sada' otvara se program Zumiraj prava

Kultura14.11.14, 10:37h

 Izložbom 'Budućnost je sada' otvara se program Zumiraj prava
Film 'Posebna potreba', izložba fotografija i radionice na programu prvog dana Zumiraj prava.

 

 

U sarajevskom Art kinu Kriterion, izložbom fotografija mladih autora sa prostora cijele BiH otvara se program Zumiraj prava, posvećen mladoj publici Pravo Ljudski Film Festiva.

 

Nakon otvaranja izložbe ''Budućnost je sada'' počinje i filmski segment ovog dijela programa u okviru kog će biti prikazano 25 ostvarenja. Program otvara film ''Posebna potreba'' italijanskog reditelja Carla Zorattija. U okviru Zumiraj prava programa održaće se i dvije edukativne radionice, Škola kreativnog dokumentarnog stripa: Zumiraj strip, koju će voditi Filip Andronik i Neven Misaljević te Vizualizacija podataka i naracija u digitalnom okruženju čiji će moderatori biti Srđan Keča i Uroš Krčadinac

 

Zumiraj prava filmovi dolaze iz deset  zemalja i bave se temama društvene stigmatizacije, apsurdima novog vremena, nerazumijevanjem porodice, društvenim otuđenjem i potragom za srećom. Cijeli program je koncipiran s ciljem da se mladim generacijama ukaže na budućnost koja ne dolazi sutra već se u njihovim rukama i danas nalazi.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook