JOŠ JEDNO VELIKO PRIZNANJE

Emir Hadžihafizbegović ponovo proglašen najboljim glumcem - Gran pri na filmskom festivalu 'Cottbus'

Kultura09.11.14, 10:26h

Emir Hadžihafizbegović ponovo proglašen najboljim glumcem - Gran pri na filmskom festivalu 'Cottbus'
Hadžihafizbegoviću je nagrada pripala za još jednu briljantnu ulogu - u filmu 'Takva su pravila' hrvatskog reditelja Ognjena Sviličića, za koju je već ranije ovjenčan 'Venecijanskim lavom' na jednom od najprestižnijih filmskih festivala u svijetu

 

Bh. glumac Emir Hadžihafizbegović sinoć je, na 24. filmskom festivalu „Cottbus“ u gradu Kotbusu, ponovo ovjenčan nagradom - dobio je Gran pri za najboljeg glumca. 


Ovo nije prvi put da jedan on najboljih glumaca BiH dobija nagradu u Kotbusu, isto se dogodilo i prije godinu dana, kada je kao najbolji glumac nagrađen za ulogu u slovensko-bosanskom filmu 'Čefurji raus', reditelja Gorana Vojnovića.


Ovoga puta Hadžihafizbegoviću je nagrada pripala za još jednu briljantnu ulogu - u filmu 'Takva su pravila' hrvatskog reditelja Ognjena Sviličića, za koju je već ranije ovjenčan 'Venecijanskim lavom' na jednom od najprestižnijih filmskih festivala u svijetu.


Predsjednik žirija festivala „Cottbus“ je prilikom proglašenja Hadžihafizbegovića za najboiljeg glumca naglasio kako se nikada nije desilo da jedan glumac godinu za godinom dobije istu nagradu. 


Emir Hadžihafizbegović nije mogao prisustvovati dodjeli nagrada jer se trenutno nalazi na liječenju u Zagrebu, nakon teške prometne nesreće u kojoj je nedavno sudjelovao. 

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)    


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook