FOTO RAPORT IZ KRCATOG DOMA MLADIH

Ludilo uoči vikenda: S.A.R.S. razvalio Sarajevo sjajnim koncertom, karte rasprodate danima unaprijed

Kultura08.11.14, 09:30h

Ludilo uoči vikenda: S.A.R.S. razvalio Sarajevo sjajnim koncertom, karte rasprodate danima unaprijed
Ovi mladi momci, koje uz Dubiozu kolektiv muzički kritičari svrstavaju u najveću balkansku atrakciju, održali su sjajan koncert pred sarajevskom publikom i još jednom potvrdili da su i te kako vrijedni ovog epiteta

 

Nakon što je jedna od najpopularnijih grupa u regionu - zvana S.A.R.S - razvalila zagrebački Dom sportova prije desetak dana, sinoć je isto ludilo uslijedilo i u Sarajevu, u prepunom Domu mladih.


Ovi mladi momci, koje uz Dubiozu kolektiv muzički kritičari svrstavaju u najveću balkansku atrakciju, održali su sjajan koncert pred sarajevskom publikom i još jednom potvrdili da su i te kako vrijedni ovog epiteta.


U prilog tome ide i činjenica da su sve ulaznice za sarajevski koncert bile rasprodate danima unaprijed, tako da je dobra atmosfera bila zagarantovana.


Oni koji su sinoć bili u krcatom Dom mladih zabavljali su se, plesali i pjevali uz hitove „Lutka“, „Perspektiva“ „Rakija" „Klinka“ i mnoge druge. S.A.R.S. je ovom prilikom promoviosao i svoj posljednji album „Ikone pop kulture“.

 

Inače, ovaj bend postoji šest godina, dolazi iz Srbije, a njihov zvuk karaketiše kombinacija regea, pop i narodne uzike, ali i džeza.


Za svoj rad dobitnici su nagrade „MTV Double platinium award“.

 

Organizator sarajevskog koncerta grupe S.A.R.S. bio je Sarajevodisk, generalni sponzor HT ERONET, dok su medijski partneri bili TV Pink BH, Antena Sarajevo, portali radiosarajevo.ba, depo.ba i muzickazona.ba.

 

(DEPO PORTALO/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook