Foto / Željela figuru pješčanog sata

Bizarno: Čeličnim korzetom smanjila struk do 40 cm

Lifestyle28.10.14, 08:22h

Bizarno: Čeličnim korzetom smanjila struk do 40 cm
Mnogo žena sanja da ima figuru pješčanog sata - ali za Kelly Lee Dekay sužavanje struka postalo je opsesija, piše Daily Mail.

 

 

Inspirisana svojim omiljenim strip likovima, Kelly, fetiš model, smanjila je svoj struk do minijaturnih 40 cm pomoću čeličnog korzeta, prenosi Oslobođenje.


27-godišnjakinja iz New Yorka počela je sa "treningom struka" prije sedam godina, inspirisana figurama Jessice Rabbit i Marvelove superjunakinje "Storm".


"Dok sam odrastala upravo sam obožavala pretjerivanje u stilovima i prekrasne kostime koje su nosili strip junaci, a koja je dovela do estetike uskog vezivanja", rekla je ova dizajnerica i model.


Kaže da joj je korzet trening pomogao da se oslobodi sramežljivosti u djetinjstvu. No, treniranje struka ima i svoju cijenu i nije prošlo bez problema.


"Korzet može biti problematičan kada se penjete uz stepenice i ne možete nositi teške stvari jer biste se povrijedili. Također sam igrala i softbol u korzetu, to je bio zanimljivo osjećaj, ali ne idem u teretanu u njemu - to je jako opasno. Ali, ako želim učiniti nešto ekstremno, ne ograničavam se. Ako moram skinuti korzet, onda ću ga skinuti", rekla je.


No, uprkos ograničenjima i negativnim komentarima na internetu, Kelly ne planira objesiti korzet.


"Reakcije su pomiješane. Neki ljudi ga vole, neki mrze, ali ja to radim zbog sebe, a ne zbog drugih. Volim modificiranje, zabavno je", kaže Kelly.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook