Foto / Svečani dolazak ruskog predsjednika

Sklanjajte gaće, ide Putin: Građanima Beograda podijeljena uputstva kako da se ponašaju

Zabava14.10.14, 12:43h

Sklanjajte gaće, ide Putin: Građanima Beograda podijeljena uputstva kako da se ponašaju
Građani koji žive u zgradama pored auto-puta dobili su zabranu da u danu kada dolazi predsjednik Rusije Vladimir Putin izlaze na terase.

 

 


Na društvenim mrežama pojavila se fotografija obavještenja koje su stanari Bulevara Arsenija Čarnojevića, kako se navodi, dobili od SUP-a Novi Beograd.


"Dana 10. 10. 2014. godine dobili smo obaveštenje od SUP Novi Beograd da dana 16. 10. 2014. godine a povodom posete predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina iz bezbednosnih razloga svi stanovi koji su na strani prema auto-putu, prozori i terase moraju biti zatvorene i spuštene roletne. Niko ne sme da se nalazi na prozorima i terasama. Takođe se veš ne sme nalaziti na terasama." 


I prilikom prethodnih posjeta visokih državnika važile su rigorozne mjere bezbjednosti. 

 

dopis-putin-beograd


Tako su za vrijeme boravka Hilari Klinton, bivše državne sekretarka SAD, i američkog potpredsjednika Džozefa Bajdena na snazi bile mjere bezbjednosti prvog stepena. 


To je značilo da su ulice kojima su se kretali, kao i okolne ulice, bile zatvorene za saobraćaj i za pješake, a iz nekih ulica su uklanjani i automobili.
 

Mediji su tada pisali da je o bezbjednosti Bajdena brinulo više od 300 američkih agenata i preko 2.000 srpskih policajaca, bezbjednjaka i specijalaca, a specijalci su dan pred posjetu "pročešljali" terase, podrume, tavane u zgradama koje su na "Bajdenovoj putanji".

 

(B92.net, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook