Rješenje nadomak ruke

Sedam koraka koje morate učiniti da se riješite akni u dvije sedmice

Lifestyle08.10.14, 09:55h

Sedam koraka koje morate učiniti da se riješite akni u dvije sedmice
Rafinirane žitarice nisu ništa manje zlo od šećera. Izbjegavajte bijelo brašno i u prehranu uvrstite zdravije namirnice poput smeđe riže, kvinoje, korjenastog povrća itd.

Ako se mučite s aknama već neko vrijeme, možda vam pomognu ovi savjeti iz "prve ruke".

 

Zasigurno ste već posjetili liječnika i dobili upute kako se riješiti tih nepozvanih "gostiju", ali rješenje može biti i na dohvat ruke. Promijenite prehranu i na taj način regulirajte razinu hormona u organizmu. Sve što pojedemo utječe na hormone pa je jako bitno prilagoditi prehranu da se riješite akni, a primjetit ćete znatno manje akni u svega dvije sedmice, piše All women stalk.

 

1. Omega 3

 

Zdrave se za srce i krvožilni sistem, ali obogatite li prehranu omega 3 masnim kiselinama olakšat ćete sebi i borbu protiv akni. Jedite svježu ribu 3-4 puta sedmično, ali ne onu iz uzgoja zbog većih količina žive koje sadrže. Ako niste ljubitelj ribe, uzmite riblje ulje kao dodatak prehrani.

 

2. Izbacite šećer

 

Izbacite šećer iz prehrane što prije, a preporučuje se i izbaciti voće neko vrijeme iz prehrane. Voće je inače vrlo zdravo, ali sadrži šećer koji utječe na hormone i može uzrokovati upalu ako imate osjetljivu kožu i već se borite s aknama. Rafinirani šećer, dokazano, stvara ovisnost kao i kokain. Rafinirani šećer uzrokuje nagli rast razine šećera što uzrokuje povećano lučenje inzulina. To potiče rast stanica oko pora kože i luči se androgen koji izaziva stvaranje loja i uzrokuje nastanak akni.

 

3. Rafinirane žitarice

 

Rafinirane žitarice nisu ništa manje zlo od šećera. Izbjegavajte bijelo brašno i u prehranu uvrstite zdravije namirnice poput smeđe riže, kvinoje, korjenastog povrća itd.

 

4. Jedite više povrća

 

Prehrana bogata povrćem i inače je zdrava preporuka, a u ovoj situaciji posebice. Birajte zeleno lisnato povrće bez pesticida, začinite ga češnjakom i limunom ili napraviti povrtni smoothie. Obogatite svoju prehranu većim količinama povrća jer će vitamini i minerali iz tih namirnica blagotvorno djelovati na vašu kožu.

 

5. Probiotici

 

Probiotička hrana vrlo je zdrava za naš organizam pa jedite namirnice koje sadrže probiotičke kulture. Možete u ljekarnama kupiti i probiotičke proizvode koje možete uvrstiti u svoju prehranu.

 

6. Zeleni čaj

 

Zeleni čaj učinit će čuda za vašu kožu. Vodite računa da konzumirate zeleni čaj bez kofeina jer kofein će djelovati na nivo šećera u krvi.

 

7. Voda i limun

 

Pijte dovoljno vode i u nju dodajte malo limuna. Limun detoksira cijeli organizam, tako i kožu. Osim toga, voda s limunom ukusnija je za piće pa ćete lakše popiti dovoljne količine.

 

(Vecernji.hr, DEPO PROTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook