Ulaznice od sutra u prodaji

S.A.R.S dolazi u Sarajevo: Koncert 7. novembra u Domu mladih

Zabava06.10.14, 13:11h

S.A.R.S dolazi u Sarajevo: Koncert 7. novembra u Domu mladih
Sveže amputirana ruka Satriania ili skraćeno S.A.R.S. je nakon šest godina postojanja i četiri albuma jedan od bendova sa najvećim brojem nastupa za koje se traži karta više. Njihov zvuk karakterizira širok raspon žanrova; prevladavaju reggae, ska i hip hop, a primjetni su i utjecaji tradicionalne srpske muzike


S.A.R.S., bend koji puni dvorane i čiji se nastupi pamte po izuzetnoj atmosferi i odličnom provodu, još jednom će posjetiti Sarajevo i to, ovaj put u većem prostoru. Dugo očekivani koncert će se održati 7. novembra u Domu mladih.

 

Generalni sponzor koncerta je HT ERONET dok su medijski partneri TV Pink BH, Antena Sarajevo, portali radiosarajevo.ba, depo.ba i muzickazona.ba.

 

Sveže amputirana ruka Satriania ili skraćeno S.A.R.S. je nakon šest godina postojanja i četiri albuma jedan od bendova sa najvećim brojem nastupa za koje se traži karta više. Njihov zvuk karakterizira širok raspon žanrova; prevladavaju reggae, ska i hip hop, a primjetni su i utjecaji tradicionalne srpske muzike.

 

Izniman uspjeh na čitavom prostoru bivše Jugoslavije postigli su pjesmom „Buđav lebac“ nakon koje su se nizali hitovi „Ratujemo ti i ja“, „Ana“, „Rakija“, kao i „Debeli lad“, za koje su snimljeni i spotovi. Drugi album „ Perspektiva“ sa velikim hitovima „To rade“ i „Mir i ljubav“ je download-ovan preko 70,000 puta a bio je nominiran i za MTV Awards – Best Adria Act. Bend je za singl „Perspektiva“ nagrađen i sa MTV Double Platinum Award. Nakon njega, S.A.R.S. producira treći studijski album „Kuća časti“ da bi početkom ove godine izašao i četvrti pod nazivom „Ikone pop kulture“. Bend ovih dana promovira svoj novi spot za pjesmu „Dane brojim“ sa pomenutog izdanja.

 

Nakon tri uzastopno ispunjene Tvornice Kulture, zakazan je koncert u zagrebačkom Domu sportova što je dovoljan dokaz o kvaliteti i popularnosti ovog izuzetno zanimljivog benda.

sars-1

 

Postavu benda čine:

 

Žarko Kovačević – Žare: vokal
Aleksandar Luković – Lukac: gitara
Sanja Lalić: prateći vokal
Nenad Đorđević – Đole: bas gitara
Boris Tasev – Bora: klavijature, harmonika
Petar Milanović – Pera: trombon, saksofon
Tihomir Hinić – Tile: bubnjevi

 

Ulaznice za koncert će biti u prodaji od 7. oktobra i to na na uobičajenim prodajnim mjestima: Plato Skenderija, Ferhadija, Blagajna Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu, te online putem portala kupikartu.ba

 

Cijene ulaznica:

 

Paket 3+1 gratis: 30KM
Pojedinačna: 10KM
Na dan koncerta: 12KM

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook