Foto / Oborio sve rekorde na Bundekfestu

Dino Merlin na noge podigao desetine hiljada Zagrepčana!

Zabava04.10.14, 20:32h

Dino Merlin na noge podigao desetine hiljada Zagrepčana!
S bijelim koferom i u svečanom odijelu Dino Merlin i njegov Hotel Nacional sinoć su stigli na svoje odredište, glavnu festivalsku pozornicu trećeg i do sada najvećeg izdanja Bundekfesta.

 

 

Ovogodišnje izdanje zagrebačkog festivala Bundekfest 2014. ostat će zapamćeno kao najuspješnije u svojoj povijesti, a jučerašnji koncert najveće regionalne zvijezde i velikog sarajevskog muzičara i umjetnika Dine Merlina, oborio je sve rekorde posjećenosti te ostavio još jednu nezaboravnu sliku i uspomenu u srcima nekoliko desetaka hiljada posjetitelja.


Da se zagrebačka publika zaželila ovog jedinstvenog muzičara, govori činjenica da su se od kasnog poslijepodneva rijeke ljudi slijevale prema jezeru Bundek, a velika koncertna arena bila je premala za sve obožavatelje pristigle na Bundekfest na koncert godine.


Dino Merlin koncert je otvorio pjesmom Školjka s njegovog aktualnog albuma Hotel Nacional, a potom su uslijedili brojni hitovi poput Sredinom, Kad čovjek voli ženu, Ako izgovorim ljubav, Ispočetka. Stare dobre pjesme poput Danas sam OK, Kremen, Lažu me i Nešto lijepo treba da se desi raspjevale su cijeli Bundek koji je nakon prvih taktova pjesma Godinama i Supermen gorio od emocija i oduševljenja. 


Dino i njegovi sjajni muzičari pozvani su nekoliko puta na bis, a koncert za pamćenje zatvoren je evergreenom Jorgovani te novijim hitom Undo.


Ganuta nije bila samo zagrebačka publika. Vidno raspoloženi Dino Merlin nekoliko se puta zahvalio na veličanstvenom dočeku i na atmosferi, a imao je itekako razloga za to jer se malo koji muzičar iz cijele regije može pohvaliti ovako vjernom, srčanom i brojnom publikom. Svi oni koji nisu imali priliku biti sinoć na Bundeku, uskoro će moći uživati u pjesmama sarajevskog muzičar jer je najavio skori povratak u Zagreb u sklopu velike turneje Hotel Nacional.


Treći po redu nastup Dine Merlina u Hrvatskoj ove godine nakon oborenih rekorda posjećenosti u Primoštenu i Vodnjanu u augustu, kruna je dosadašnje turneje Hotel Nacional u Hrvatskoj.


Pogledajte kako je izgledao spektakl na Bundekfestu:

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook