Od 11. do 14. septembra u Sarajevu

Sutra otvaranje festivala ženske umjetnosti 'Pitchwise'

Kultura10.09.14, 10:42h

Sutra otvaranje festivala ženske umjetnosti 'Pitchwise'
Fondacija CURE u suradnji sa Sarajevskim otvorenim centrom će predstaviti na PW festivalu knjigu o doprinosima žena u umjetničkoj, naučnoj, aktivističkoj, kulturnoj i ostalim sferama života

 

PitchWise - festival ženske umjetnosti i aktivizma u BiH -  bit će otvoren u četvrtak u Galeriji MAK u Sarajevu kada će biti otvorena i izložba umjetnica, učesnica Festivala.

 

Na izložbi će biti izloženi radovi: Merise Bašić (BiH), Aleksandre Petković (Srbija), Melise Vreto (BiH), Marije Marije Acha-Kutscher (Mexico).

 

Također, u Art kinu Kriterion će biti izložene fotografije Audre Lorde (USA).

 

Istog dana bit će upriličena i konferencija za medije na kojoj će se predstaviti učešnice Festivala - umjetnice, aktivistkinje, teoretičarke, muzičarke, feministkinje i ostale braniteljice ženskih ljudskih prava, koje dolaze iz različitih dijelova BiH, regije i svijeta i koje će predstaviti svoj rad na ovogodišnjem PW, a koji traje do 14. septembra.

 

U sklopu PW, u četvrtak, 11. septembra, bit će promovirana i knjiga „Zabilježene - žene i javni život BiH u 20. vijeku".

 

Fondacija CURE u suradnji sa Sarajevskim otvorenim centrom će predstaviti na PW festivalu knjigu o doprinosima žena u umjetničkoj, naučnoj, aktivističkoj, kulturnoj i ostalim sferama života.

 

O izazovima rada na knjizi govorit će autori čiji se tekstovi nalaze u knjizi - Zlatan Delić (BiH), Elmaja Bavčić (BiH), Amila Ždralović (BiH), dok će razgovor moderirati Jasmina Čaušević, urednica knjige.

 

(Fena/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook