VIDEO/ U FILMU 'TAKVA SU PRAVILA'

Pogledajte briljantnog Emira Hažihafizbegovića u ulozi za koju je ovjenčan Zlatnim lavom u Veneciji

Kultura07.09.14, 20:36h

Pogledajte briljantnog Emira Hažihafizbegovića u ulozi za koju je ovjenčan Zlatnim lavom u Veneciji
Emir Hadžihafizbegović osvojio je najveće glumačko priznanje koje je dobio ikada jedan bh. glumac - Zlatnog lava na festivalu u Veneciji. Pogledajte ga u filmu 'Takva su pravila'


Nakon uspješne saradnje na filmu 'Armin' prije nekoliko godina, Emir Hadžihafizbegović zaigrao je u još jednom filmu hrvatskog reditelja Ognjena Sviličića i za tu ulogu osvojio najveće glumačko priznanje koje je dobio ikada jedan bh. glumac - Zlatnog lava na festivalu u Veneciji.  


Riječ je o filmu 'Takva su pravila' u kome uz Hadžihafizbegovića glavnu ulogu igra i bh glumica Jasna Žalica.

 

Radnja filma prati jednu zagrebačku porodicu koju čine Maja, Ivo i njihov sin Tomica. Maja i Ivo bliže se penziji te teško spajaju kraj s krajem. Njihov sin Tomo maturirao je i sada je nezaposlen.

 

Njihovi životi nisu ništa posebno, no situacija je stabilna. Jednoga dana, bez ikakvog razloga, Tomu na cesti pretuče skupina klinaca. Sutradan ga uhvati užasna glavobolja. Maja i Ivo vode ga u bolnicu, no liječnici ustvrde da su ozljede bezazlene. Tomica kasnije pada u komu i vrlo brzo se ispostavi da mu je život u opasnosti.


Po prvi put u životu Maja i Ivo susreću se s velikim izazovom. Institucije koje bi im trebale pomoći ponašaju se nevjerojatno ravnodušno i nezainteresirano, a Maja i Ivo pokreću bitku protiv indiferentnih vlasti, za dobrobit sina.


Pogledajte inserte iz filma 'Takva su pravila' i briljantnog Emira Hažihafizbegovića u ulozi za koju je ovjenčan prestižnom filmskom nagradom.

 

 

A evo šta je bh. glumac u izjavi za TV1 rekao neposredno nakon što je primio Zlatnog lava... 

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook