NIJE OVO ANTIMUSLIMANSKA KSENOFOBIJA

Komentar iz Hrvatske na bosanske vehabije: Sve su to kukavice kojima je vjera isprika

Front05.09.14, 19:39h

Komentar iz Hrvatske na bosanske vehabije: Sve su to kukavice kojima je vjera isprika
Ovdje nije u pitanju antimuslimanska ksenofobija nego borba protiv zločinačke ideologije čiji se predstavnici proglašavaju zaštitnicima vjere, iako su obični ubojice i neprijatelji liberalne demokracije


Piše: Robert Bajruši, Jutarnji.hr


Doista, što bi se dogodilo hrvatskom državljaninu koji bi se priključio teroristima iz Islamske države?


Odgovor je nepoznat jer hrvatska politika, za sada, poprilično indiferetno prati dramatične događaje u Siriji i Iraku, gdje su radikalni islamisti osvojili velike dijelove ove dvije države. A u redovima Islamske države nalazi se nekoliko stotina boraca s Kosova, BiH i Srbije, dakle iz najbližeg hrvatskog susjedstva, koje politika zove regijom. Hrvatska mora biti spremna odgovoriti na potencijalnu prijetnju, koja je s druge strane granice, i vrlo stvarna.


Vođa vehabijske zajednice u BiH, poznatiji kao Bilal Bosnić, i još 15 pripadnika vehabijskog pokreta uhapšeni su prije dva dana u antiterorističkoj akciji Damask, koju je provela Agencija za istrage i zaštitu BiH.


Nedavno su kosovske vlasti provele veliku antiterorističku akciju i uhitile četrdesetak islamskih radikala za koje se sumnja da su povezani s Islamskom državom, a slične operacije provode su u Francuskoj, Velikoj Britaniji i brojnim europskim zemljama.


Ovdje nije u pitanju antimuslimanska ksenofobija nego borba protiv zločinačke ideologije čiji se predstavnici proglašavaju zaštitnicima vjere, iako su obični ubojice i neprijatelji liberalne demokracije.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook