Perverzna pisma između Liz Tejlor i Ričarda Bartona

Dragi moj, žudim za životinjskim zadovoljstvom s tobom!

Nedjeljni magazin03.09.14, 16:18h

Dragi moj, žudim za životinjskim zadovoljstvom s tobom!
Povodom 10-godišnjice braka i svega nekoliko dana prije razlaza, Tejlorova je napisala dirljivo ljubavno pismo suprugu koje je adresirala sa mom (još uvijek) suprugu i potpisala tvoja (još uvijek) žena.

 


Ljubavno pismo koje je Elizabet Tejlor napisala svom nevjernom suprugu Ričardu Bartonu i koje pokazuje koliko se trudila da očuva njihov brak, ponuđeno je na prodaju po cijeni od 35.000 funti.

 
Kratko pismo, jedino iz korespodencije Tejlorove i Bartona koje je ponuđeno na prodaju, napisala je glumica nekolio dana prije nego što se par rastao i tri mjeseca prije prvog razvoda. Velšanin Barton imao je brojne afere tokom 10-godišnjeg braka sa Tejlorovom kojoj je konačno "prekipjelo" 1974. kada se ispostavilo da ju je suprug prevario sa kelnericom.


Ali povodom 10-godišnjice braka i svega nekoliko dana prije razlaza, Tejlorova je napisala dirljivo ljubavno pismo suprugu koje je adresirala sa "mom (još uvijek) suprugu" i potpisala "tvoja (još uvijek) žena".


Pismo, napisano olovkom, Barton je ostavio u kući koju su rentali u Kaliforniji, a na noćnom stočiću ga je pronašao vlasnik kuće pošto je par otišao. Pismo sada prodaje bristolska kolekcionarska kuća "Paul Fraser Collecribles".


Tejlorova u pismu datiranom 15. mart 1974. piše: "Moj dragi (još uvijek) moj suprugu. Željela bih da ti kažem o mojoj ljubavi prema tebi, o mom strahu, uzbuđenju, čistom životinjskom zadovoljstvu tobom (i sa tobom), mojoj ljubomori, ponosu, povremenom bijesu na tebe. Više od svega o mojoj ljubavi prema tebi i ljubavi koju ti meni pomalo udjeljuješ. Željela bih da mogu da pišem o tome, ali ne mogu. Mogu samo da ključam u sebi i nadam se da ćeš razumjeti kako se zaista osjećam. U svakom slučaju, žudim za tobom. Tvoja (još uvijek) žena. P.S. Ljubavi, ne uzimajmo više nikad jedno drugo zdravo za gotovo! P.P.S. Zamisli samo - 10 godina!".

 
Jedno od pisama koje je Barton uputio Liz, a da je ostalo sačuvano je sljedeće:

 
"Nećemo se pretvarati da si ti obična žena. Očigledno je da to nisi. Ti si kao ovo penkalo kojim pišem. Ne mislim, ni na sekundu, da te upoređujem sa penkalom. Ali ti si baš kao i ono, lako i teško u isto vrijeme. Kad već pričamo o penkalima i tebi, želim da vidim kako mastilo izlazi iz penkala...iz najdubljeg dijela tog divnog tijela...Da li bi mi ti dozvolila da te je*** danas popodne? Iskreno tvoj, R.B.

 
Barton i Elizabet Tejlor razveli su se u junu 1974. da bi se ponovo vjenčali u oktobru 1975. i opet razveli u julu 1976. Par se sreo na snimanju filma "Kleopatra" 1963. i vjenčao godinu dana kasnije. Barton je bio peti suprug Elizabet Tejlor i preminuo je 1984. Tejlorova je umrla 2011. godine.

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook