ŠOKANTNA ŽIVOTNA PRIČA LEGENDARNOG MENADŽERA

Bio je zvijezda ringa, a onda je ostavio boks i postao - žena!

Nedjeljni magazin10.08.14, 18:34h

Bio je zvijezda ringa, a onda je ostavio boks i postao - žena!
U svijetu sporta bio je među najuspješnijim menadžerima 30 godina... A onda je napravio šokantni preokret u svom životu

 

Frank Maloney (61), legendarni bokserski organizator i menadžer, priznao je da je živio u laži još od djetinjstva. Sada nosi žensku odjeću, promijenio je ime u Kelly i uskoro planira da se podvrgne operaciji za promjenu pola.


Frank je pomogao bokseru Lennoxu Lewisu da postane šampion u teškoj kategoriji, a u svijetu sporta je bio među najuspješnijim menadžerima 30 godina. Želja mu je bila da do vrha dovede i boksera Davida Pricea.

 

frank-maloney2

 

Ipak, penzionisao se prošlog oktobra.


 - Moja ljubav prema boksu završila se prošle godine, izgubila sam strast. Posmatrala sam sebe tokom ljeta i shvatila da me sport više ne zanima toliko. Da sam nastavila da radim kao organizator, to bi bilo nepravedno, jer ne bih mogla da se posvetim tome sa onim žarom, pa ne bih uspjela da vratim Priceovu karijeru na pravi put. To je bio i težak period za mene lično, a sada se osjećam mnogo lakše i slobodnije kada sam donijela tu odluku – kaže Kelly.

 

A sa penzionisanjem su stigle još neke važne odluke. Frank je shvatio da mu nije prijatno u sopstvenoj koži još od detinjstva. Ako je mogao da ostavi boks, može da ostavi i identitet koji mu je predstavljao veliki teret.

 

- Ne mogu da nastavim da živim u sjenci, zato radim to što radim. Da sam još malo živjela sa tim bremenom, to bi me ubilo – priznaje ona.


Kelly priznaje i da je zbog borbe sa identitetom imala problema sa depresijom, pićem i drogom i da je tajno išla na terapije.

 

frank-maloney-kao-kelly

 

A sve je krila zato što se plašila osude okrutnog macho svijeta boksa.

 

- Nikad nikome iz tog svijeta nisam mogla da kažem. Možete li zamisliti ženu u hali za boksovanje kako u haljini pokušava da organizuje događaj? – objašnjava Kelly.


Kelly već više od godinu dana prolazi kroz pripremni proces za operaciju i u protekle dvije godine tajno je išla na hormonske terapije, uklanjanje malja i vježbanje glasa.

 

Najteže joj je palo da svojoj drugoj ženi saopšti svoju odluku. Ona je sve mirno prihvatila, ali su odlučili da sporazumno prekinu brak koji je trajao 15 godina.

 

Kelly tvrdi da sada ne traži vezu i da nema želju da započne seksualnu vezu ni sa kim. Važno joj je samo da postane žena. Prijatelji je podržavaju, a bokseri sa kojima je radila se još nisu oglasili. 

 

(Blic.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook