Foto / Održani drugi 'Unski susreti'

Hrabri Krajišnici vratolomnim skokovima oduševili Bišćane

Hronika09.08.14, 18:19h

Hrabri Krajišnici vratolomnim skokovima oduševili Bišćane
U organizaciji Sportskog saveza Bihać i pod pokroviteljstvom grada Bihaća danas su na potezu Lohovo – gradski most u Bihaću održani drugi ''Unski susreti''

 

 

Preko pedeset čamaca danas je plovilo rijekom Unom na manifestaciji koja će prema riječima organizatora, u narednim godinama biti jedinstvena manifestacija koja će promovisati grad Bihać i rijeku Unu.


Učesnici u veslali od Dvoslapa u Lohovu do Ripča, gdje su nakon predaha, zajednički, u poslijepodnevnim satima uplovili sa čamcima i kajacima u centar grada, te prisustvovali skokovima sa gradskog mosta.


Zlatan Tajić, predsjednik Sportskog saveza Bihać, zadovoljan je ovogodišnjim Unskim susretima, budući da se i ove godine odazvao veliki brog učesnika, koji su po lijepom vremenu odveslali dionicu rijekom Unom i na kraju imali priliku da uživaju u skokovima sa gradskog mosta.

 

Pri kraju druge etape kod Midžića jezera organizirana je i utrka  kajakaša, raftera i lađara. 


Sastavni dio ove manifestacije i glavna atrakcija, kao i prošle godine, bili su tradicionalni skokovi sa Gradskog mosta u Bihaću. Nakon dvije serije skokova, titulu najboljeg osvojio je prošlogodišnji pobjednik Ervin Galić, drugoplasirani je bio Avrudin Muminović, a treće mjesto osvojio je Amir Kadić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook