VIDEO/ Prvi teniser svijeta u emisiji 'Interview20'

Novak Đoković progovorio o prvim danima braka, Džeki, prijateljstvu s Nadalom...

Nedjeljni magazin06.08.14, 21:58h

Novak Đoković progovorio o prvim danima braka, Džeki, prijateljstvu s Nadalom...
U otvorenom i direktnom razgovoru Đoković je, između ostalog govorio i o nedavnom sklapanju braka s odabranicom Jelenom

 

BHT1 je večeras emitovala ekskluzivno izdanje emisije Interview20 u kojoj je gost bio najbolji teniser svijeta Novak Đoković. U otvorenom i direktnom razgovoru Đoković je, između ostalog govorio i o nedavnom sklapanju braka s odabranicom Jelenom.

 

- Evo navikavam se, nosim prsten, pa se navikavam malo na jedno novo poglavlje mog života i života moje supruge. Kad kažem moje supruge, tako lijepo zvuči sada. Zajedno smo skoro devet godina i to je jedan prirodni neki rasplet, okolnosti, i neki naredni korak u našoj vezi, da krunišemo našu vezu, i ljubav brakom. Bilo je čarobno, veličanstveno, dva-tri dana proslave najintimnije sa ljudima koji su nama familija, prijatelji i koji nam nešto znače u životu, koji su uvijek bili tu uz nas, tako da je bilo baš onako kako smo priželjkivali i još ljepše.

 

Na upit urednice Sanele Prašović Gadžo da li ima prijateljstva između Nadala, Federera i njega, Đoković je odgovorio:

 

- Vrlo se poštujemo, što daje jednu pozitivnu poruku o našem sportu. Imali smo naravno faze gdje je rivalstvo između nas imalo određenu eskalaciju u nekom periodu i onda postoje faze gdje možda ne pričamo jedan sa drugim ili trećim neko vrijeme, ali generalno vrlo korektan odnos, poštovanje, uvažavanje - istakao je Đoković te dodao da on lično može da se poistovijeti sa Federerom i Nadalom, najvećim rivalima, kroz sve šta oni prolaze, zato što se bave istim poslom i zato što znam kroz koje muke oni moraju da prođu.

 

- Samim tim cijenim njihove uspjehe, jer znam koliko odricanja i žrtve mora biti uloženo da bi se ostvario veliki uspjeh - zaključio je Novak Đoković.


"Sa Nadalom sam bliži što se godina tiče i imali smo jedan zajednički lijep put kad smo igrali egzibicije krajem prošle sezone. U Južnu Ameriku smo otišli i igrali dva meča zajedno i tu sam osjetio po prvi put da kada je vansezonski period da nema takmičenja, turnira, tenzija, ekipe velike oko nas, kada je samo egzibicioni meč, a opet smo zajedno u sredini, da možemo da se opustimo i prvi put sam osjetio prisniji odnos između nas - ispričao prvi teniser svijeta u emisiji Interview20.

 

 

U emisiji Interview 20 Đoković je prokomentirao i igru najuspjesnijeg bh. tenisera Damira Džumhura:

 

- Damir je sjajan momak, poslao mi je poruku i čestitao na braku i čestitao na Wimbeldonu i iskreno se nadam da će napraviti veliki uspjeh, da će uspjeti da se probije u prvih 50 na svijetu, jer mu je tamo mjesto, i vidio sam koliko je odjeknuo njegov uspjeh u BiH.

 

A evo i šta je Novak Đoković rekao i o Edinu Džeki:

 

- Edin je prije svega izvrstan sportista i jako cijenim njega i sve ostale sportiste iz BiH i regiona.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook