FOTO/ ZAVIRITE NA MODNO SNIMANJE U CENTRU SARAJEVA

Kako se šminka Džejla Glavović: Bh. ljepotica u najnovijim modelima 'Bellissima'

ŽENA iN06.08.14, 11:04h

Kako se šminka Džejla Glavović: Bh. ljepotica u najnovijim modelima 'Bellissima'
Novu kolekciju jesen/zima 2014/2015 ćete uskoro moći pronaći u “Bellissima” poslovnicama. Kolekcija je namijenjena modernoj poslovnoj ženi prefinjenog ukusa i izražajnog karaktera

 

U nedjelju, 3. avgusta, u Sarajevu se održalo snimanje drugog dijela kataloga za kolekciju jesen/zima 2014/2015 godine modne kuće “Bellissima”. Prvi dio kataloga je snimljen u hotelu „Esplanada“ u Zagrebu gdje su dizajneri eNVy room-a sarađivali sa modnom kućom “Bellissima”. Snimanje je održano u Vijećnici grada Sarajeva. Naša poznata i priznata manekenka Džejla Glavović Očuz je nosila ovaj dio kolekcije.


Ovaj dio kampanje vrhunskim fotografijama je propratio fotograf Safet Hadžimusić. Šminku je radila Nermina Ibrulj, a frizuru Meliha Čerimović.


Novu kolekciju jesen/zima 2014/2015 ćete uskoro moći pronaći u “Bellissima” poslovnicama. Kolekcija je namijenjena modernoj poslovnoj ženi prefinjenog ukusa i izražajnog karaktera.


Kolekcija jesen/zima 2014-2015 se zasniva na četiri teme, a to su:

 
SURVIVOR (preživljavanje) - Kroz ovu kolekciju vidimo country i elegantne elemente,a modni dodaci oplemenjuju cijelu kolekciju. Koriste se materijali sa dva lica, vodootporni materijali, vuna i koža.


CHIAROSCURO (svijetlo tama) -  Sanjarska paleta boja je fokusirana na dubokim tamnim i transparentnim svijetlim tonovima, koji čine sukob tamnog i svijetlog zimskog neba. Boje su minimalističke, od crne, bijele i sive. Neki od korištenih materijala su svileni šifon i organza.


FUTURE CODES (futuristički kodovi ) - Ova tema je bazirana na inovativnim, tehnološkim dostignućima. Zima 2014/2015 poziva na eksperimentisanje sa oblicima i tkaninama u 3D, stvarajući gipke linije ili impozantne obline. Povezivanjem ručnog rada i printa, unikatnih komada i industrijske proizvodnje stvara se odjeća koja izgleda kao da je nedorađena.


POSH (otmjeno) - Kroz ovaj pravac vidimo spoj između religije i nauke. Bez obzira što je ova tema inspirisana historijskim kostimom nosi elemente futurizma. Odjeća je bogato ukrašena. Bogati baršunasti pliš i krzno zajedno sa čipkom, organdinom i satenom i  brokatom ističe raskoš ove teme. Paleta je bogata tamnim, crnim i zagasitoplavim tonovima koji su osvježeni sa vrlo intezivnim bojama, naglašena uz svijetlo zlatnu.

 

(DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook