Koncerti na hiljadu metara nadmorske visine

'72 sata Summer Festa': Muzički festival na izletištu Ponijeri, očekuje se više hiljada gostiju

Zabava03.08.14, 11:30h

'72 sata Summer Festa': Muzički festival na izletištu Ponijeri, očekuje se više hiljada gostiju
Na Festivalu će nastupiti 15 bendova i 15 DJ-ova, između ostalih, Letu Štuke, Billy Andol, Laka s bendom i bend iz Srbije S.A.R.S

 

Muzički festival "72 sata Summer Festa" bit će održan od 8. do 10. augusta na kakanjskom izletištu Ponijeri, u organizaciji Udruženja građana ''Civilizacija''.

 

Na Festivalu će nastupiti 15 bendova i 15 DJ-ova, između ostalih, Letu Štuke, Billy Andol, Laka s bendom i bend iz Srbije S.A.R.S.

 

Iz ''Civilizacije'' za Agenciju Fena su kazali da je Udruženje u protekle dvije godine organiziralo ljetne pozornice u Kaknju, a da su se ove godine odlučili za planinarski trodnevni Festival kakav ranije nije bio organiziran na području centralne Bosne.

 

- Prema prvim reakcijama napravili smo pun pogodak. Prve dvije noći očekujemo do 2.000 ljudi, a u nedjelju zbog popularnosti benda 3.000 posjetilaca - naglasili su.

 

Svaku noć uz vodeći bend nastupit će i predstavnici elektronske muzike, prvu noć će nastupiti DJ-ovi Djambalaja i Mistico iz Visokog, u subotu DJ Slavica iz Mostara, treći dan DJ Pule iz Kaknja, a svaku noć će nastupati kakanjski DJ Infected.

 

Najavljeno je da će nastupiti i veliki broj demo bendova iz cijele BiH.

 

- Očekujemo da će Ponijeri biti puni. Imamo informacije da se smještajni kapaciteti već rezervišu - kazali su iz Udruženja.

 

Dvije sedmice prije Festivala prodano je više od 700 trodnevnih karata, a predstavnici ''Civilizacije'' ističu ''poznajući naš mentalitet većina posjetilaca će karte uzeti dan uoči Festivala''.

 

Dodaju da kamp nije organiziran, ali da je svako u mogućnosti samoinicijativno postaviti šator s obzirom na to da ima prostora i za taj vid smještaja.

 

72-sata-summer-festa

 

Jedan od učesnika Festivala DJ Djambalaja, Visočanin Naim Kavazić, u razgovoru za Agenciju Fena kaže da festivali ovog tipa pružaju mnoštvo prilika kao što je druženje, promocija mladih bendova i muzičara te široki spektar novih iskustava na mnogim poljima.

 

Njegovi dosadašnji nastupi bili su bazirani na lokalnom nivou, po klubovima, a naglašava da mu je velika čast nastupiti na ''72 sata Summer Festu'' jer postoji mogućnost da preraste u veliki festival.

 

- Mislim da je velika stvar što predstavljam svoj grad na Festivalu i sigurno je da ću dati maksimum da pokažem da i u manjim sredinama postoje ljudi koji stvaraju kvalitetnu elektronsku muziku - navodi Kavazić.

 

Ponijeri su vikend naselje i izletište u zimskom i u ljetnom periodu.

 

Nadmorska visina Ponijera je oko 1.000 metara, a od Kaknja su udaljeni oko 20 kilometara.

 

(Fena/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook