UŽITAK S POSLJEDICAMA

Finale SP-a ili seks sa ženom: Šta je odabrala većina muškaraca?

DEPO PLUS13.07.14, 17:36h

Finale SP-a ili seks sa ženom: Šta je odabrala većina muškaraca?
Dvobojem Argentine i Njemačke večeras završava Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu. Tim povodom stranica za online dating "Ashley Madison" napravila ja anketu u kojoj je sudjelovalo 15 hiljada njihovih korisnika

 

Rezultati ankete pokazali su da bi većina oženjenih muškaraca suočenih s ovim izborom ipak odabralo - nogomet. Točnije, 72 posto njih radije bi gledalo finale SP-a, nego se seksalo sa svojom ženom.


"Ovi muškarci su hard core nogometni fanovi koji su protekli mjesec posvetili svoje slobodno vrijeme i emocionalnu energiju na navijanje za svoju omiljenu momčad. Vjerovali ili ne, strast i uzbuđenje koje muškarci osjećaju za utakmice često su jednaki strasti koju osjećaju za svoje partnerice. U ovom slučaju utakmica ima prioritet ispred ispunjavanja seksualnih potreba u njihovoj vezi, objašnjava Noel Biderman, osnivač i izvršni direktor stranice.


Međutim, to ima i neke posljedice.


Dok muškarci gledaju utakmice i zanemaruju svoje žene i djevojke, one koriste priliku da se zabavljaju na stranicama ovog tipa. Slogan "Ashley Madisona" je jednostavan - život je kratak, upustite se u aferu.

Glasnogovornik stranice kaže da je broj njihovih ženskih korisnika u Francuskoj i Njemačkoj porastao između 600 i 900 posto u vrijeme dok su reprezentacije tih zemalja igrale utakmice na SP-u.


"U vrijeme velikih sportskih događaja, pogotovo ako su oni orijentirani na muškarce, registracija ženskih korisnika raste", kaže glasnogovornik.


(Index.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)
 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook