VJENČANJE STOLJEĆA KOŠTAT ĆE BLIZU MILION MARAKA

Oglasila se i punica: Moja Jelena je savršena za Novaka, a znate zašto...

Zabava10.07.14, 14:46h

Oglasila se i punica: Moja Jelena je savršena za Novaka, a znate zašto...
Jelenina majka Vera ispričala je da je to bila ljubav na prvi pogled i da je njena kćerka, inače zaljubljenik u tenis, savršena za Novaka, jer...

 

Svjetski mediji danima najavljuju vjenčanje prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića i njegove vjerenice Jelene Ristić, koje će biti obavljeno večeras na Kraljicinoj plaži u Crnoj Gori.


Ističe se da je Jelena Novakova ljubav iz srednjoškolskih dana koja mu daje najveću podršku, navodeći da se par zabavlja od 2005. godine, kao i to da je "san postati stvarnost", podsjetivši da je Novak u septembru 2013. godine "ozvaničio" vezu kada je helikopterom odveo Jelenu u Provansu, gdje su se vjerili, a tu vijest podijelio je sa cijelim svijetom na svom Twiteru riječima "Upoznajte moju vjerenicu i buduću ženu!".


Jelenina majka Vera ispričala je da je to bila ljubav na prvi pogled i da je njena kćerka, inače zaljubljenik u tenis, savršena za Novaka.


- A nije promaklo Novaku ni to da je ona jedna od najljepših djevojaka u gradu", dodala je ona za britanski Hellomagazin.


Svetski mediji donose naslove "Pobjednik Wimblendona Novak Đoković i njegova vjerenica Jelena Ristić spremni za vjenčanje na plaži", "Mjesto Đokovićevog vjenčanja u centru svjetske pažnje".

 

okovic-vjencanje


"Daily mail" je podsjetio da je prvobitno bilo planirano da se par vjenča 14. juna, ali da su odlučili da jedno drugom bračne zavjete daju ipak poslije teniskog turnira na Wimblendonu. Poslije pobjede u nedjelju na Wimblendonu, najbolji teniser svijeta oženiće dugogodišnju djevojku Jelenu Ristić na privatnoj ceremoniji u četvrtak u luksuznom crnogorskom ljetovalištu, piše francuska agencija AFP.


"Građansko vjenčanje odigraće se na Kraljičinoj plaži", prenosi riječi svog neimenovanog izvora francuska agencija, koja dalje navodi da će crkveno vjenčanje biti dva dana kasnije u uskom krugu članova porodice i bliskih prijatelja.


Kraljičina plaža je, kako opisuje AFP, lokaciju nedaleko od ostrvceta Sveti Stefan, "luksuzan posjed u Crnoj Gori oivičen brdašcima sa drvoredima, gdje će Đoković i njegovi gosti odsjesti". Sveti Stefan i Kraljičina plaža su zatvoreni za javnost, da bi se spriječio eventualni upad uljeza i paparaca, javili su s lica mjesta reporteri AFP.


Mediji pišu o jakim mjerama obezbijeđenja mjesta gdje će biti održana ceremonija vjenčanja, kako bi se osigurala privatnost tog čina. Turistima je dozvoljen pristup dvjema plažama koje gledaju na Sveti Stefan, ali oni ne smijju da pređu most niti da sjede ili šetaju stazom kroz borovu šumu koja vodi ka Kraljičinoj plaži.


AFP prenosi izveštaje beogradskih medija u kojima je navedeno da su zaposleni na Svetom Stefanu potpisali ugovor da ne smiju da otkriju nikakve detalje sa vjenčanja. Zabranjeno im je, takođe, da donesu kamere i mobilne telefone na Sveti Stefan. Mediji pišu da je 140 ljudi pozvano na venčanje, uključujući trenere Novaka Đokovića, Borisa Beckera i Marjana Vajdu, kao i tenisere Andyja Murraya i Mariju Šarapovu. Takođe piše i da će vjenčanje koštati oko 500.000 eura.


Đoković je ranije rekao da mu je britanski magazin "Hello" platio 500.000 eura za ekskluzivno pravo na fotografije sa vjenčanja, a ta suma biće, kako je obećao, uplaćena u humanitarne svrhe. AFP potom detaljno opisuje Sveti Stefan, utvrđeno selo izgrađeno u 15. vijeku radi eventualne odbrane od turskih vojnika, a koje je poslije Drugog svjetskog rata postalo ekskluzivno ljetovalište za poznate goste tadašnjeg jugoslovenskog predsjednika Josipa Broza Tita.


Mnoge svjetske zvezde posjećivale su Sveti Stefan 60-tih i 70-tih godina, između ostalih Elizabeth Taylorr, Richard Burton, Orson Welels, Kirk Douglas, piše AFP. Ljetovalište je sada pod upravom međunarodnog lanca Aman Resorts. Svjetski teniser broj jedan, koji je titulu na Wimblendonu posvetio budućoj ženi i djetetu, rekao je novinarima da će "sada zatvoriti tenisko poglavlje na neko vrijeme".


"Puno lijepih trenutaka je preda mnom: brak, postaću otac za nekoliko mjeseci...Uživaću u vremenu sa mojom porodicom i mojom budućom suprugom", poručio je Đoković poslije Wimblendona.


Na planini iznad Svetog Stefana postavljena je poruka "Postoji dobar razlog za njega da bude rođen", riječi čuvenog crnogorskog vladara i pjesnika iz 19. veka Petra Petrovića Njegoša, a koje se odnose na Đokovića, navela je agencija AFP.

 

(Kurir/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook