Milano

Otvaranje izložbe 'Ars Aevi in progress' u Muzeju Pecci 3. jula

Kultura02.07.14, 11:33h

Otvaranje izložbe 'Ars Aevi in progress' u Muzeju Pecci 3. jula
Reprezentativna izložba “Ars Aevi in progress”, održana u periodu šetomjesečnog trajanja prošlogodišnjeg Venecijanskog bijenala u centralnom objektu “Arsenale di Venezia”, prenesena u Milano i postavljena u izložbenim prostorima Muzeja Pecci.

 

Nakon inauguracije u četvrtak 3. jula, izložba “Ars Aevi in progress”, koja obilježava i slavi 20 godina dostojanstvenog i impresivnog procesa formiranja Kolekcije Ars Aevi, bit će otvorena za posjetioce u toku predstojećih mjeseci ljeta 2014.

 

U Muzeju Pecci Milano djela Vahrama Aghasyana, Marca Bagnolija, Maje Bajević, Bizhana Bassirija, IRWIN-a, Deana Jokanovića Toumina, Josepha Kosutha, Jannisa Kounellisa, Felice Levini, Michelangela Pistoletta, Rema Salvadorija, Ilije Šoškića i projekti Renza Piana za novi objekat budućeg Muzeja Ars Aevi u Sarajevu, stalnog sjedišta ove jedinstvene kolekcije, predstavljaju novo poglavlje uzbudljive i impresivne priče o ovom izuzetnom kulturnom poduhvatu, koji se razvijao pod pokroviteljstvom UNESCO-a, sa ciljem da probudi savjest i pokrene civilizaciju sučeljavanja i dijaloga u gradu simbolu susreta svjetova, i tragedija svjetskih i balkanskih ratova od početka do kraja XX stoljeća.

 

Izložba će biti otvorena od 4. jula do 13. septembra 2014. godine svakim danom osim nedelje i ponedeljka.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook