OBAVIO SVOJ POSAO

Vahid Halihodžić više nije trener Alžira, a sljedeći tim koji će voditi bit će...

Sport02.07.14, 08:47h

Vahid Halihodžić više nije trener Alžira, a sljedeći tim koji će voditi bit će...
Vahid Halihodžić više nije trener Alžira, objavili su alžirski i frankofonski mediji. Samo dan nakon što je s reprezentacijom te afričke zemlje ispao sa Svjetskog prvenstva porazom od Njemačke u povijesnoj osmini finala, Halilhodžić je napustio klupu na kojoj je bio od jula 2011. godine

Ugovor mu je istekao sa završetkom misije u Brazilu. Na njegovo mjesto trebao bi doći francuski stručnjak Christian Gourcuff.

 

Alžirski listovi i portali pišu kako među navijačima vlada nevjerica te postavljaju pitanje zašto savez nije pokušao zadržati trenera koji se postigao uspjeh s "pustinjskim lisicama". Navijači su pokrenuli i potpisivanje peticije kako bi ga zadržali.

 

Igrači, koji su prvi put u povijesti svoju momčad odveli u drugi krug, stoje čvrsto uz Vahu i žele da ostane, no svjesni su da ne mogu utjecati na konačnu odluku. "Njemu moramo zahvaliti na svemu što je napravio. Digao nas je sa dna, dao nam samopouzdanje, ako i odlazi, treba biti nagrađen", rekao je kapetan Bouguerra.

 

Iako su se mnogi potajno nadali preokretu, Vaha je ispunio obećanje i otišao, čini se, u drugu avanturu. Spominju se Turska i Francuska...

 

(index.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook