PROMOCIJA SMARTPHONEA NOVE GENERACIJE U SARAJEVU

Uz novi G3, LG želi redefinirati koncept pametnog i jednostavnog

Tehno01.07.14, 14:23h

Uz novi G3, LG želi redefinirati koncept pametnog i jednostavnog
Novi G3 nastavlja tradiciju hvaljene serije G krilaticom „Simple is the New Smart”


LG Electronics (LG) je predstavio željno iščekivani pametni telefon G3, nasljednika uspješnog LG G2. Nakon promocija u Londonu, New Yorku, San Franciscu, Seulu, Singapuru i Istanbulu – G3 je došao i u Sarajevo. Smartphone koji zasigurno mijenja definiciju globalnog pametnog telefona za globalne potrošače, predstavljen je u velikom stilu u Bosni i Hercegovini.


Mobilni telefon LG G3 biće dostupan samo u ponudi BH Telecoma, a prvi kupci će biti nagrađeni coverom za telefon.


U skladu s  konceptom Simple is the New Smart, LG G3 je rezultat istraživanja potrošača temeljenog na LG-evoj filozofiji razvoja proizvoda – Učimo od vas. LG G3 je osnažen svim najboljim od trenutno dostupne tehnologije te pruža do sada najambicioznije korisničko iskustvo.


„Najpametnija inovacija na brzorazvijajućem tržištu pametnih telefona je stvaranje sklada između tehnologije i pojednostavljenog korisničkog iskustva“, rekao je s dr. Jong-seok Park, predsjednik Uprave kompanije LG Electronics Mobile Communications, te dodao: „LG G3 je rezultat naših napora da tu ideju pretvorimo u opipljiv proizvod. I izuzetno smo zadovoljni rezultatom.”

 

lg-g3


5,5-inčni Quad HD zaslon gustoće 538 ppi s razlučivošću četiri puta većom od HD-a i gotovo dvostruko većom od one Full HD-a.  


Kamera od 13 MP s optičkom stabilizacijom slike OIS+ (Optical Image Stabilizer Plus) te laserskim automatskim izoštravanjem (Laser Auto Focus) koja snima nevjerojatno oštre fotografije u tek djeliću vremena potrebnog uobičajenim fotoaparatima na telefonima.


Stražnji polirani metalik poklopac koji je lagan, na kojem ne ostaju otisci prstiju i koji prije svega osvaja izgledom.


Oblik nazvan Floating Arc zbog kojeg je uređaj iznimno ugodno držati u jednoj ruci, a tu je ponovno i inovativna stražnja tipka Rear Key.


Redizjnirano grafičko korisničko sučelje (GUI) u skladu s konceptom Simple is the New Smart.


LG odlična reputacija izrade displeja do izražaja najbolje dolazi upravo kod razvoja zapanjujućeg Quad HD zaslona koji je rezultat dugotrajnih inovacija na području tehnologija prikaza.


S gustoćom piksela od 538 ppi, Quad HD zaslon uređaja G3 postavlja nove standarde prikaza slike koja je oštrija i jasnija nego kod tradicionalnih pametnih telefona. Uz zaslon koji zauzima čak 76,4 posto prednje površine, LG G3 je usprkos dijagonali zaslona od 5,5 inča jednostavno držati u ruci, kao da je riječ o nekom manjem pametnom telefonu. Tome u prilog ide i vrlo tanak okvir uređaja.


LG inženjeri su zaslon visoke razlučivosti na uređaju G3 spojili s jednako inovativnom tehnologijom baterije pa je tako ona odvojiva, kapaciteta 3.000 mAh s naprednom optimizacijom kako bi se dodatno maksimizirala njena učinkovitost. Zamjenom metala u katodi baterije grafitom, LG-evi inženjeri uspjeli su povećati životni vijek baterije, pa vas tako G3 i njegov Quad HD zaslon ultravisokih performansi neće iznevjeriti kad vam je najpotrebnije.


Napredna kamera uređaja G3 od 13 MP s tehnologijom OIS+ dizajnirana je kako bi brzo i jednostavno uhvatila posebne trenutke kad god se pojave. Ovo omogućava inovativan Laser Auto Focus, prvi svoje vrste u industriji pametnih telefona. Uz ovu tehnologiju uređaj G3 fotografira najbolje trenutke, čak i u lošim svjetlosnim uslovima – mjerenjem udaljenosti između objekta i kamere pomoću laserske zrake. Tako više nema mutnih fotografija koje nastaju kada kamera ne može odlučiti na koji se objekt treba fokusirati. U kombinaciji s naprednom tehnologijom OIS+, predstavljenom na uređaju G Pro 2, G3 će zasigurno impresionirati i one najzahtjevnije.  


Dizajn Floating Arc uređaja G3, uz ergonomski luk i tanak bočni profil, osigurava iznimnu udobnost pri držanju i jednostavnost korištenja jednom rukom. Stražnja tipka ostaje obilježje LG inovativne filozofije dizajna, a tu su i novi dizajn tipke za uključivanje te onih za glasnoću, kao i premium kvaliteta materijala i završne obrade. LG je ujedno unaprijedio sofisticirane tehničke značajke smještene na pozadini organizirajući ih u jednostavan raspored u skladu s uravnoteženim dizajnom uređaja G3. Uz elegantno metalik kućište s mat završnom obradom, G3 izgleda čisto, bez otisaka prstiju, a bit će dostupan u tri atraktivne boje: crnoj, bijeloj i zlatnoj.  


Kao bi upotpunio dizajn kućišta, LG je za korisničko sučelje koristio minimalistički dizajn s plošnom grafikom. Kružni motiv u novom korisničkom sučelju temelji se na obliku i konceptu LG logotipa te odražava njegov jedinstveni vizualni identitet i stil.


(DEPO PORTAL/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook