FOTO/ VOLONTERI I GRAĐANI U BORBI S OTPADOM

Spasimo naše vode od zagađenja: 'Eko život' u velikoj akciji čišćenja rijeka u Tuzli

Biznis Klub27.06.14, 16:19h

Spasimo naše vode od zagađenja: 'Eko život' u velikoj akciji čišćenja rijeka u Tuzli
"Eko život" Tuzla, ovlašteni bh. operater sistema za postupanje ambalažom i ambalažnim otpadom, uz suradnju sa “Let's do it" timom također iz Tuzle, organizovao je danas akciju čišćenja rijeka nakon poplava

 

 

Velike majske poplave nanijele su ogromne količine otpada u riječne vode na području ove općine, te je tako cjelokupna današnja akcija bila usmjerena na čišćenje rijeka u Tuzli i njihovo spašavanje od daljeg zagađenja.


Nakon što su se okupili u ranim prijepodnevnim satima, aktivisti ove dvije organizacije krenuli su na dvije lokacije - kod Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli i na lokalitetu kod Tržnog centra na Brčanskoj Malti, gdje su pristupili čišćenju korita rijeke Jale.


- Brojni građani i volonteri priključili su se ovoj akciji, premda je odziv mogao biti i veći. Naravno, to nas nije spriječilo da se sa volonterima koji su svjesni značaja čistog okoliša još više i aktvinije posvetimo ovoj akciji, kako bismo realizovali sve zacrtane ciljeve, istakla je Džana Halilović, članica tima "Eko život" iz Tuzle.

 

Direktorica "Eko života" Lidija Tomić i ovom prilikom napominje:

 

- Sve ovo nam pokazuje koliko je zapravo potrebno raditi na jačanju svijesti građana o bitnosti i značaju samog okoliša i zdrave, čiste prirode, što nama opet daje dodatnu snagu i motivaciju da u narednom periodu još više djelujemo ne samo na razvijanju infrastrukture upravljanja otpadom, već i na razvijanju ekološke svijesti kod građana.


Akcija čišćenja rijeka u Tuzli sprovedena je uz podršku lokalne zajednice - Službe za komunalne djelatnosti Općine Tuzla i JKP Komunalac iz Tuzle.  

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook