AMIRA MEDUNJANIN U SARAJEVU PREDSTAVLJA NOVI ALBUM

Radujem se što ću ovu novu priču konačno podijeliti s rajom kod kuće

Kultura19.06.14, 13:30h

Radujem se što ću ovu novu priču konačno podijeliti s rajom kod kuće
Na koncertu će Amira nastupiti sa Bojanom Zulfikarpašićem pijanistom, aranžerom i producentom novog albuma, kontrabasistom Nenadom Vasilićem, oudistom Ufukom Kaanom Iclijem, kanunistom Eminom Esenom i gitaristom Boškom Jovićem

 

Koncert Amire Medunjanin u Bosanskom kulturnom centru 27. juna bit će prvi koncert u Bosni i Hercegovini na kojem će biti predstavljen njen novi album "Silk and Stone".

 

-Neizmjerno se radujem koncertu i mogućnosti da ovu našu novu priču podijelim s rajom kod kuće. Budući da se radi o premijernom predstavljanju albuma u Sarajevu, jedva čekam da vidim kako će ljudi reagovati na taj instrumentalni spoj istoka i zapada i glasa - kazala je Amira Medunjanin, najavljujući koncert koji organizira agencija Gramofon.

 

Ova agenccija najavljuje da će repertoar koncerta činiti tradicionalne pjesme Balkana obogaćene pjesmama sa novog albuma poput "Kradem ti se u večeri", "Što te nema", "Čula jesam da se dragi ženi", kao i makedonskom tradicionalnom pjesmom "Eleno kerko" koja je već postala hit albuma objavljenog prošlog mjeseca za Aquarius Records.

 

Na koncertu će Amira nastupiti sa Bojanom Zulfikarpašićem pijanistom, aranžerom i producentom novog albuma, kontrabasistom Nenadom Vasilićem, oudistom Ufukom Kaanom Iclijem, kanunistom Eminom Esenom i gitaristom Boškom Jovićem.

 

"Silk and Stone" je peti album Amire Medunjanin koji je uslijedio nakon posljednjeg albuma Amulette (Harmonia Mundi - World Village), prethodnih albuma objavljenih za sarajevski Gramofon: Amira Live snimljenog na Jazz Festu Sarajevo 2008. godine i Zumra koji je proglašen jednim od 10 world music izdanja godine po ocjeni Sunday Timesa, te Amirinog prvjenca Rosa objavljenog za Snail Records.

 

Koncert Amire Medunjanin bit će održan u 21 sat, nakon koncerta ansambla Halka zakazanog za 19 sati.

 

Koncerti se organiziraju u saradnji s francuskom organizacijom Mission du centenaire de la Première Guerre mondiale, u okviru programa "Sarajevo, srce Evrope".

 

Partneri projekta su France Inter, ARTE Concert i ARTE.

 

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook