EVO KAKO DA GA SE RIJEŠITE

Prava istina o celulitu: Ne, nije nasljedan i kreme vam neće pomoći

DEPO PLUS18.06.14, 14:16h

Prava istina o celulitu: Ne, nije nasljedan i kreme vam neće pomoći
Celulit je posljedica oslabljenog mišićnog tkiva na što kreme ne djeluju, već samo zatežu površinski sloj. Jedini učinkoviti način u rješavanju jesu vježbe

Opuštanje mišića i nakupljanje masti ispod površine kože uzrokuje celulit. Mišići postaju toliko slabi i nedefinirani da se odvajaju od kože što čini naslage masti ili narančinu kožu još uočljivijom, piše Life GooRoo.

 

Pet stvari koje treba znati o celulitu

 

Kreme ne uništavaju celulit

Anticelulitne kreme ne brišu celulit. Udubine i narančina kora vidljivi su znak celulita, ali pravi se problem krije ispod površine u koju kreme ne mogu prodrijeti. Unatoč reklamama da popravljaju tonus kože, vraćaju elastičnost i brišu masne naslage, nema znanstvenih dokaza da su anticelulitne kreme učinkovite.

 

Ni tretmani nisu učinkoviti

Jednako kao i kreme, ni tretmani poput omatanja tijela prozirnom folijom ili lipomasaže ne pomažu kod celulita. Brojne studije Američkog udruženja za hranu i lijekove (FDA) potvrdile su da su te metode na ženama ostavile ožiljke i trajne ozljede.

 

Celulit nije genetsko nasljeđe, možete ga se riješiti

Unatoč uvriježenom mišljenju celulit nije genetsko nasljeđe i možete ga se uspješno riješiti. Važno je vježbati i učvrstiti mišiće te vezivno tkivo koje slabi i time se povećava rizik od narančine kože.

 

Celulita se možete riješiti, godine nisu važne

Za oslabljeno mišićno tkivo i celulit, godine nisu važne. Celulita se možete riješiti u bilo kojoj dobi. U svakodnevnu rutinu treba uvrstiti vježbe za noge, stražnjicu i bedra koje će postupno ojačati mišiće i smanjiti nakupine masti ispod površine kože.

 

Vježbom protiv celulita

Celulit nema veze s tjelesnom težinom, a imaju ga čak i najmršavije djevojke. Najvažnije je učvrstiti tijelo, a pritom pomažu vježbe zatezanja i oblikovanja donjeg dijela tijela. Treba se fokusirati na stražnjicu, bedra i noge.

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook