ZMAJEVI ZADALI GLAVOBOLJU GAUČOSIMA

Argentinci sinoć najčešće pitali Google: Gdje se nalazi ta Bosna i Hercegovina?!

Zabava16.06.14, 16:47h

Argentinci sinoć najčešće pitali Google: Gdje se nalazi ta Bosna i Hercegovina?!
Prema Google trendsu, Argentinci su sinoć najviše postavljali pitanje "Gdje se nalazi Bosna i Hercegovina?" – napisao je na svom Twiter profilu poznati tv voditelj Joe Morrison

 

Među onima čije su simpatije na strani plavo-žutih nakon sinoćnje utakmice protiv Argentine je i Joe Morrison, poznati TV voditelj na kanalima TEN  Sports, TEN Action i Goal TV, koji prenose nogometne utakmice, a imaju pokrivenost na Srednjem istoku, Indijskom potkontinentu i Aziji.


On je na svom Twiter profilu danas napisao zanimljivu rečenicu.


- Prema Google trendsu, Argentinci su sinoć najviše postavljali pitanje "Gdje se nalazi Bosna i Hercegovina?" – napisao je Morrison.


Moglo bi se reći da ovo i nije daleko od istine, s obzirom da je BiH prvi put od svoje samostalnosti na najvećoj fudbalskoj smotri.


Briljantan sinoćnji nastup fudbalske reprezentacije BiH protiv selekcije Argentine na čuvenoj Marakani, iako smo izgubili s 1:2, zadao je glavobolju brojnim Argentincima. Svjetski mediji danas su se raspisali o igri bh. Zmajeva koji su namučili Gaučose, a u drugom poluvremenu i nadigrali.


Priznao je to i selektor plavo-bijelih Alejandro Sabella navodeći da im nije bilo lako protiv BiH.


Uz ozbiljne analize fudbalski stručnjaci i mediji prognozirali su uspjeh bh. Zmajeva u preostalim nastupima na SP, javlja Patria.

 

(Nap.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook