Najveća džezva na svijetu stigla u Rio de Janeiro

I Brazilci će moći probati pravu bosansku kafu

Zabava15.06.14, 12:28h

I Brazilci će moći probati pravu bosansku kafu
Vispakova džinovska džezva danas je nakon komplikovanih procedura stigla u Rio de Janeiro gdje će se nalaziti za vrijeme ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u nogometu.

 

 

 

Prva promocija bit će održana na dan utakmice reprezentacija Bosne i Hercegovine i Argentine, kada će posjetioci SP-a iz cijelog svijeta moći probati zlatnu džezvu  - pravu bosansku kafu i to iz najveće džezve na svijetu sa kojom je prije deset godina uspostavljen Guinnessov rekord.

 


"Obećali smo da ćemo je ako Bog da piti u Brazilu. Vjerovali smo i vjerujemo u naše 'zmajeve'. Stigli smo u Rio sa našim kahva - majstorem da upravo u Brazilu zemlji koja slovi za kolijevku kafe, pokažemo šta je prava bosanska. Ostajemo sa džinovskom džezvom do kraja, shodno plasmanu naše reprezentacije. Kao i do sada, bit ćemo podrška našoj nogometnoj reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu dok to god bude trebalo", saopćili su iz Vispaka. 

 


Pomoćo u organizaciji prihvata džezve u  Rio de Janeiru pružio je Brazilcu Walteru Goncalves sa saradnicima, a administrativnu podršku u tom poduhvatu pružilo je i osoblje Ambasade Brazila u Sarajevu i Konzulata Bosne i Hercegovine u Brazilu.

 

(Anadolija/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook