FOTO / RUČNI RAD KREATIVNOG BOSANCA

Pogledajte zmaja koji iz Sarajeva daje podršku Zmajevima u Brazilu

Zabava14.06.14, 12:57h

Pogledajte zmaja koji iz Sarajeva daje podršku Zmajevima u Brazilu
U bašti jednog sarajevskog lokala smjestio se veliki zeleni zmaj, ogrnut bosanskohercegovačkim zastavama kao znak podrške reprezentaciji Bosne i Hercegovine koja učestvuje na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

 

 

 

Vlasnik lokala Amir Andelija, u razgovoru za Anadolu Agency (AA), kazao je kako je zmaj postavljen u srijedu, 10. juna, u čast bh. fudbalskih reprezentativaca.


Andelija je dodao da je zmaj ručne izrade, a napravio ga je sa svojim prijateljima. On je istakao kako mu je za izradu zmaja bilo potrebno dvadesetak dana, a pravili su ga od betona, rezali, oblikovali, i sve prema sopstvenoj ideji.


Zmaj je u konačnici obojen u zelenu boju, baš kao pravi, a tokom prvenstva imat će zadatak da pokaže koliko su jaki bh. reprezentativci, zmajevi.


Andelija tvrdi da je zmaj u njegovoj bašti prvi od Kine naovamo. Ističe kako se njegov razlikuje od svih ostalih.

 

zmaj-ispred-kafica


"Ko kaže da se zmaj ne može dresirati? Mi smo svog naučili i kad da bljuje vatru", rekao je Andelija kroz smijeh, regulišući vatru iz zmajevih usta daljinskim upravljačem.


Želja mu je, kaže, da se po povratku iz Brazila sa prvenstva svi zmajevi uslikaju i pored njegovog zmaja, a tvrdi i kako su pojedini bh. reprezentativci već njegovi gosti.


Andelija je kazao i kako je slika zmaja već poslata u Brazil, kako bi bh. zmajevi vidjeli da ih jedan sličan njima bodri i u BiH.


Tokom prvenstva, Andelija je istakao kako će u njegovom lokalu biti upriličene i projekcije utakmica, dodavši kako je namješten upravo za gledanje Mundijala.


Bosanskohercegovački zmajevi bit će glavna atrakcija u narednim danima, jer fudbalska reprezentacija BiH prvi put nastupa na Svjetskom prvenstvu. Na 20. Mundijalu u Brazilu, bh. reprezentacija prvi će susret odigrati u nedjelju, 15. juna u ponoć po srednjoevropskom vremenu.

 

(Anadolija/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook