FOTO / TURSKI 'BAJKERI' ATRAKCIJA U SARAJEVU

Motoristi na Harley Davidsonima prodefilovali kroz srce Baščaršije

Zabava10.06.14, 22:03h

Motoristi na Harley Davidsonima prodefilovali kroz srce Baščaršije
U okviru ovogodišnje motorističke ture Harley Davidson, grupa "Bosphorus Chapter" iz Istanbula danas je stigla u Sarajevu i kod Sebilja na Baščaršiji građanima pripredila pravu atrakciju.

 

 

- Harley Davidson nije samo motor, to je stil života, u kojem nikada ne možeš biti sam - rekao je u izjavi za Agenciju FENA Aydin Sadi, direktor Harley Davidson grupe "Bosphorus Chapter".


Povod za turu, kako je kazao, je godišnji evropski skup svih klubova Harley Davidson koji će biti održan na Biogradu kod Zadru.



Zahvalio je na dobrodošlici Mirzi Hajriću, članu The First Sarajevo Harley-Davidson kluba s kojim se upoznao na prošlogodišnjem susretu motorista u Splitu.



- Tom prilikom, prišao mi je Mirza govoreći da voli Tursku, a posebno motoriste. Već nakon deset minuta razgovora postali smo kao braća. Njegove priče i viceve sigurno ću još dugo pamtiti - kazao je Sadi, koji je nakon slikanja sa Sarajlijama u društvu ostalih turskih "Harleyjevaca" prodefilovao ulicama Sarajeva.



Njihovo putovanje sutra se nastavlja u Mostaru odakle će otići u Hrvatsku i obići nekoliko gradova do održavanja evropskog skupa na Biogradu kod Zadru.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook