SVIJETLA BUDUĆNOST ZA MLADOG SEVDALIJU

Fatmir Sulejmani pobjednik Prvog glasa sevdaha

Zabava09.06.14, 20:44h

Fatmir Sulejmani pobjednik Prvog glasa sevdaha
Sinoć je u okviru finalne takmičarske večeri, originalni muzičko-dokumantaristički show Prvi glas sevdaha u prepunoj dvorani Doma mladih iznjedrio novog sevdaliju, kojeg prema ocjenama stručnog žirija, ali i ostalih priznatih sevdalija, čeka svijetla budućnost

„ Jako sam uzbuđen, da ne znam šta bih sada rekao!“ – Bile su prve riječi 19-togodišnjeg Fatmira 

 

Sulejmanija iz Brčkog koji je na osnovu glasova žirija proglašen Prvim glasom sevdaha BiH. -

Displaying 11.jpg

 

„ Hvala svima koji su me podržavali tokom ovog projekta. Hvala mojim roditeljima na trudu, radu i podršci. Hvala svima koji su glasali za mene“, rekao je u nastavku za TV1 mladić koji je interpretacijom sevdalinke „ Sjetuje me majka“ još jednom pokazao svoj raskošni talenat.

 

Displaying 1.jpg

 

U Fatmirovim izvedbama sevdalinki imat će priliku i dalje uživati njegova mnogobrojna publika, jer ga, prema pravilima showa, očekuje snimanje albuma u produkciji TV1 i Art kuće sevdaha. 

Displaying 24.jpg

Drugo mjesto, na osnovu glasova publike osvojila je Sanela Huseinović iz Kiseljaka, a prema odluci Art kuće sevdaha najbolji scenski nastup ostvarila je Emina Nurković iz Sarajeva.

 

Na velikom humanitarom finalu Prvog glasa sevdaha pristuna publika, kao i gledatelji kraj malih  ekrana, mogli su užvati u izvedbama ukupno 28 finalista koje su proteklih šest mjeseci, u okviru  ovog sjajnog showa, pratili na TV1 i stanicama Mreže. Svojim nastupom atmosferu su uljepšali i Hanka Paldum, Nihad Alibegović, Eldin Huseinbegović, Merima Njegomir, Branka Sovrlić, a među  prisutnima u publici bili su i velikani sevdalinke i poznata imena sevdaha: Zora Dubljević, Vehid  Gunić, Enver Šadinlija i brojni drugi.

Displaying 25.jpg

Sve vrijeme gledatelji su pozivom na humanitrane brojeve 1330 i 1350, te glasnjem za  favorite, učestvovali u humanitranoj akciji prikupljanja pomoći porodici Ćosić, koja je također prisustvovala finalu. Na aukciji su bile i Prve bh patike koje su potpisali reprezentatici: Ibričić, Lulić i Mujdža.

 

„Sav novačni prihod od prodatih ulaznica, sms glasanja, poziva na humanitrane brojeve, donacija i aukcije, biće usmjeren na račun porodice Ćosić za igradnju njihovog novog doma. 

 

Akcija je bila uspješna, i sretni smo da smo im zajedno, sa našim solidarnim sugrađanima,  osigurali uslove za izvjesniju i ljepšu budućnost.“- poručuju iz press službe TV1.

 

Displaying 27.jpg

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook