Koncertom 'Teške industrije' i grupe 'Karne' zatvoren festival 'Ja BiH... 5 dana Zagreba u Sarajevu'

Kultura07.06.14, 12:59h

Koncertom 'Teške industrije' i grupe 'Karne'  zatvoren festival 'Ja BiH... 5 dana Zagreba u Sarajevu'
Koncertima bendova 'Teška industrija' i 'Karne' u sarajevskom klubu Cinemas Sloga zatvoren je 'Ja BiH... 5 dana Zagreba u Sarajevu'

Tokom trajanja festivala u Kinu Meeting point u utorak u 19 sati ljubitelji filma imali su priliku da pogledaju novi hrvatski film „Majstori“, redatelja Dalibora Matanića, a književnica i teatrologinja Mani Gotovac u Kamernom teatru 55 promovirala je svoje knjige.



Također je u Kamernom teatru 55 upriličena i predstava po knjizi ''Fališ mi'' u izvođenju HNK iz Varaždina ''Pričaj mi o Gorkom'' s Hanom Hegedušić, Juditom Franković i Robertom Plemićem.


 

U srijedu je u SOS Dječijem selu Sarajevo u 11 sati upriličena zabava za djecu „Crveni nosevi“ Klaunovi doktori u akciji i na djelu, a u 17 sati u BBi Centru na četvrtom spratu također klaunovska kazališna predstava za djecu i odrasle Klaun Ludek i Mesje Žuleee „ Između krajnosti „ koju izvode Zoran Vukić Nikola Dabac u produkciji „Antuntun" Udruga Za Rastjerivanje Dosade.

 


U četvrtak u Kinu Meeting point u 17 sati prikazan je novi hrvatski film „Svećenikova djeca“ redatelja Vinka Brešana, a u Kamernom teataru '55 u 21 sati „Glumice pjevaju“ Jasna Bilušić i Ivana Rushaidat uz Ante Gelo i sarajevski prijatelji.



Zadnji dan festivala, petak, u Kinu Meeting point u 20 sati prikazan je novi hrvatski film „Visoka modna napetost“ redatelja Filipa Šovagovića.



Organizatori i učesnici festivala zahvalili su Uredu Grada Zagreba i Federalnom ministarstvu za kulturu koji su pomogli u realizaciji festivala.



Na zatvaranju ovoga festivala Bosna sunce osiguranje pripremilo  je prijatna iznenađenja za sve učesnike.



Filmski festival ''Ja BiH...5 dana Zagreba u Sarajevu'' zatvoren jee 6. juna rock koncertom "Teška industrije",koja slave 40 godina postojanja i rada.

 

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook