FOTO / TRAJAT ĆE DO 6. JUNA

Danas počinje festival 'Ja BiH... 5 dana Zagreba u Sarajevu'

Kultura02.06.14, 13:40h

Danas počinje festival 'Ja BiH... 5 dana Zagreba u Sarajevu'
Festival ''Ja BiH...5 dana Zagreba u Sarajevu'' počinje večeras otvaranjem izložbe slikara Vatroslava Kuliša "Portret Darka Glavana" i filmom "Kauboji" Tomislava Mršića u Kinu Meeting point u 19 sati.

 

 

Na konferenciji za medije Ismet Efendić, Ivica Propadalo, Josip Nikolić, Darko Gavan, Jasmin Duraković i Aida Hadžibajrić upoznali su novinare o festivalskim aktivnostima u okviru kojih će do 6. juna svakodnevno biti prikazivan po jedan vrhunski hrvatski film.



Hrvatsko kulturno društvo ''Napredak'' i Udruga ''Ja BiH...'' kao partneri festivala nastoje poboljšati vezi između Zagreba i Sarajeva.



- Ova manifestacija čini da se razlike između dva grada smanje, radimo skromno i s malo sredstava i već pet godina uspijevamo opstati - kazao je Efendić.



Mršić je u svom prepoznatljivom smislu za humor kazao da ako ništa „htjeli smo smanjiti avionsku Zagreb-Sarajevo kartu barem da je svedemo na 200 eura kao i da smanjimo roaming“.



Pozvao je Sarajlije da proprate festival i pogledaju vrhunske hrvatske filmove.



Tokom trajanja festivala u Kinu Meeting point u utorak u 19 sati ljubitelji filma će imati priliku da pogledaju novi hrvatski film „Majstori“, redatelja Dalibora Matanića, a književnica i teatrologinja Mani Gotovac u Kamernom teatru 55 promovirat će svoje knjige.



Također će u Kamernom teatru 55 u 21 sat biti upriličena i predstava po knjizi ''Fališ mi'' u izvođenju HNK iz Varaždina ''Pričaj mi o Gorkom'' s Hanom Hegedušić, Juditom Franković i Robertom Plemićem.


Za srijedu je u SOS Dječije selo Sarajevo u 11 sati planirana zabava za djecu „Crveni nosevi“ Klaunovi doktori u akciji i na djelu, a u 17 sati u BBi Centru na četvrtom spratu također klaunovska kazališna predstava za djecu i odrasle Klaun Ludek i Mesje Žuleee „ Između krajnosti „ koju izvode Zoran Vukić i Nikola Dabac u produkciji „Antuntun" Udruga Za Rastjerivanje Dosade.


U Kinu Meeting point u 19 sati novi hrvatski film "Gangster te voli“ redatelja Nebojše Slijepčevića.



U četvrtak u Kinu Meeting point u 17 sati novi hrvatski film „Svećenikova djeca“ redatelja Vinka Brešana, a u Kamernom teataru '55 u 21 sati „Glumice pjevaju“ Jasna Bilušić i Ivana Rushaidat uz Ante Gelo i sarajevski prijatelji.



Zadnji dan festivala, petak, u Kinu Meeting point u 20 sati će biti prikazan novi hrvatski film „Visoka modna napetost“ redatelja Filipa Šovagovića, a u Clubu Cinemas Sloga u 22 sata rok koncert „Teška industrija" Bend Karne Bend "Karne", sarajevska nova atrakcija.e završava Festival.



Organizatori i učesnici festivala zahvalili su Uredu Grada Zagreba i Federalnom ministarstvu za kulturu koji su pomogli u realizaciji festivala.



Na zatvaranju ovoga festivala Bosna sunce osiguranje pripremilo  je prijatna iznenađenja za sve učesnike.



Filmski festival ''Ja BiH...5 dana Zagreba u Sarajevu'' zatvara se 6. juna rok koncertom "Teška industrija",koji slave 40 godina postojanja i rada.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook