IZGUBILA 40 KILOGRAMA

Zvali su je 'debelom djevojkom', a sada je proglašena misicom

Zabava28.05.14, 19:35h

Zvali su je 'debelom djevojkom',  a sada je proglašena misicom
Priča o Keli Kryfko (23) iz Houstona priča je o pretiloj tinejdžerki koja je izložena stalnim uvredama odlučila promijeniti svoj život i na koncu je postala sadašnja Miss Južnog Teksasa.

Kraljica ljepote u srednjoj školi težila je više od 90 kilograma i zbog svoje debljine nije uspjela položiti školski ispit tjelesnog odgoja, prenosi Jutarnji.hr.

 

Tada je, u dobi od 14 godina, odlučila poraditi na sebi, nakon što ju je još jedan školski kolega prozvao “debelom curom”.

 

Prvo je iz prehrane izbacila slatke sokove i prešla na vodu. Korak po korak, počela je prilagođavati svoju prehranu, i za godinu i pol uspjela je izgubiti oko 40 kilograma.

keli-kryfko

 

Nakon toga, brineta Keli postala je platinasta plavuša i zahvaljujući novom samopouzdanju odlučila se upustiti u svijet natjecanja ljepote, gdje je postigla nevjerovatno brz uspjeh i osvojila tri titule Miss u posljednje tri godine.

 

“Doista je vrlo važno da čovjek pronađe vrijeme da voli samog sebe i da si laska”, poručila je Keli Krykfo, koja se gotovo prepolovila u nekoliko godina.

 

I dalje je punašnija od prosječnih misica, ali smatra da joj to daje prednost.

keli-kryfko-misica

 

Sada se redovno bavi vježbanjem, a njen trener koji je priprema za predstojeće takmičenje za Miss Texasa u julu kaže da je tajna gubitka težine 80 posto u dijeti, a 20 posto u vježbanju.

 

Ciljajte na šest malih obroka dnevno i fokusirajte se na to da u svakom obroku imate bjelančevina, poručuje Keli koja daje savjete putem svog bloga High Heels and Treadmills .

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook