POČINJU DANI ZAGREBA U SARAJEVU

Promocija knjiga 'Ma koji život, koji teatar' i 'Fališ mi' Mani Gotovac 3. juna u Kamernom teatru 55

Kultura28.05.14, 12:09h

Promocija knjiga 'Ma koji život, koji teatar' i 'Fališ mi' Mani Gotovac 3. juna u Kamernom teatru 55
U Sarajevu će se od 2. do 6. juna održati peti festival ''Ja BiH... 5 dana Zagreba u Sarajevu''

 

 

U Sarajevu će se od 2. do 6. juna održati peti festival "Ja BiH... 5 dana Zagreba u Sarajevu".

 

- Nakon što smo u početku samo filmu, kao sinonimu filmskog Sarajeva, dali prioritet, vremenom smo odlučili prezentirati i druge oblike umjetnosti - ističu organizatori.

 

Festival započinje uz izložbu slikara Vatroslava Kuliša “Portreti Darka Glavana“ u kinu Meeting Point, u kojem će se također svaki dan prikazivati po jedan novi hrvatski film.

 

U utorak, 3. juna u Kamernom teatru 55 spisateljica i teatrologinja Mani Gotovac promovirat će svoje knjige "Ma koji život, koji teatar" i "Fališ mi", a zatim će biti odigrana predsatava “Pričaj mi o Gorkom“, rađena po jednoj od njenih knjiga (“Fališ mi“), a u izvođenju HNK iz Varaždina. U predstavi igraju Hana Hegedušić, Judita Franković i Robert Plemić.  

 

U SOS Dječijem selu Sarajevo Zoran Vukić i Nikola Dabac 4. juna izvest će klaunovsku pozorišnu predstavu za djecu i odrasle “Između krajnosti“.

 

U četvrtak, 5. juna glumice i vrsne pjevačice Jasna Bilušić i Ivana Rushaidat nastupit će u Kamernom teatru 55, i to uz Antu Gelu i sarajevske prijatelje.

 

Festival "Ja BiH... 5 dana Zagreba u Sarajevu" završit će 6. juna rock koncertom bendova Teška industrija,  XL  Nakon  i Karne.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook