FOTO / JOŠ JEDNA HUMANITARNA AKCIJA

'Zmajevi' i poznata bh. lica okupili se na ilidžanskim 'Termama'...

Nedjeljni magazin19.05.14, 13:18h

Manifestacija ''Zmajevi grade banku koštane srži'', održana 18. maja u hotelu ''Terme'', prvobitno je najavljena kao humanitarni projekt koji ima za cilj prikupljanje sredstava za tipizacije za formiranje banke koštane srži

Anabela i Šerif Konjević

Manifestacija “Zmajevi grade banku koštane srži”, održana 18. maja u hotelu “Terme”, prvobitno je najavljena kao humanitarni projekt koji ima za cilj prikupljanje sredstava za tipizacije za formiranje banke koštane srži.

Međutim, usljed katastrofe koja je zahvatila cijelu našu zemlju, NVO "Mala", organizacija koja provodi projekt formiranja banke koštane srži, pokrovitelji manifestacije Asima i Ivica Osim i televizija Pink BH, koja je medijski pokrovitelj projekta, odlučili su da se dio prikupljenih sredstava sa manifestacije doniraju ugroženim i nastradalim od poplava ili zbog pokrenutih klizišta.

U direktnom programu TV Pink BH, koji je trajao od 14-17 sati, gledatelji su mogli pozivati humanitarni telefon, te vidjeti i brojevi žiroračuna na koja će se uplatiti sredstva.
 
Također je upriličena i tombola i aukcija dresova fudbalera, jer su svi fudbaleri dati svoje dresove na aukciju.

Koncept same manifestacije bio je u tome da jei otvoreno deset kontakt-telefona. Tokom emisije građani BiH mogli komunicirati sa bh. reprezentativcima,  političarima, privrednicima i estradnim zvijezdama, te na taj način pomoći u izgradnji banke koštane srži, te pomoći ugroženima i nastradalima usljed poplava i klizišta.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook