KONCERT DANIJELA ŽONTARA

'Pjesme o vodi, hljebu i ljubavi' u Narodnom pozorištu Sarajevo

Kultura16.05.14, 13:45h

Dva jedinstvena mlada umjetnika iznimnih talanata i zadivljujećeg znanja, Aida Čorbadžić, sopranistica, i Danijel Žontar na klaviru, nadahnuto izvode ovaj koncert

Pjesme o vodi, hljebu i ljubavi

Koncert za glas i klavir “Pjesme o vodi, hljebu i ljubavi” održaće se 16. maja u Narodnom pozorištu u Sarajevu u 18.30 sati, u okviru godišnje konferencije evropskih kulturnih fondacija AGA.

Mladi bh. kompozitor Danijel Žontar komponirao je izuzetno muzičko djelo “Pjesme o vodi, hljebu i ljubavi.”  To je koncert za glas i klavir inspiriran izvornim pjesmama iz BiH, Hrvatske, Srbije, Rumunije, Bugarske, Turske i Crne Gore. Ovaj koncert mijenja odnos prema savremenoj klasici kod nas i omogućava da svako ko voli muziku doživi klasično djelo kao svoju najdublju emociju.

Dva jedinstvena mlada umjetnika iznimnih talanata i zadivljujećeg znanja, Aida Čorbadžić, sopranistica, i Danijel Žontar na klaviru, nadahnuto izvode ovaj koncert. Haris Pašović, scenarista i reditelj uvodi novi, moderni pristup izvođenju koncerata klasične muzike kod nas.

Produkcija: East West Centar u saradnji sa Narodnim pozorištem Sarajevo.

(DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook